De Nederlandse maker van elektrische scooters Etergo wordt overgenomen door het Indiase bedrijf Ola Electric.

Ola Electric wil de expertise van Etergo gebruiken om de Indiase markt te veroveren.

Oprichters Bart Jacobsz Rosier en Marijn Flipse blijven werken bij Etergo.

De hoogte van de overnamesom is niet bekendgemaakt.

Het Indiase bedrijf Ola Electric neemt het Amsterdamse e-scooterbedrijf Etergo over.

Dat hebben de oprichters Bart Jacobsz Rosier en Marijn Flipse van de Nederlandse onderneming achter de zogeheten AppScooter bekendgemaakt.

Ola Electric, een zogeheten Indiase ‘unicorn’, een privaat bedrijf met miljardenwaardering, is gespecialiseerd in elektrische auto’s en batterijwissel- en -laadstations. Hoeveel geld de onderneming voor Etergo neertelt, is niet naar buiten gebracht

Etergo, dat tot nu toe 21 miljoen euro aan financiering had opgehaald, was de laatste maanden op zoek naar nieuwe investeerders.

Met Ola Electric vond de in 2014 opgerichte startup een partner met toegang tot de Aziatische en Indiase markt.

Jacobsz Rosier en Flipse blijven aan als respectievelijk topman en vicetopman bij Etergo. Ook blijft het kantoor van het bedrijf gevestigd in Amsterdam. Ola neemt Etergo in zijn geheel over, inclusief het voltallige personeel dat bestaat uit 73 mensen.

Nederlandse maker e-scooters mag helpen India te veroveren

Ola heeft als doel de markt van elektrische twee- en vierwielers te domineren in India. Het concern wil de kennis en kunde van Etergo inzetten om een nieuwe slimme e-scooter te ontwerpen. "De toekomst van mobiliteit is elektrisch en voor ons biedt de wereld na de coronacrisis een enorme kans", legt Ola-voorzitter Bhavish Agarwal uit.

Ola Electric heeft in twee jaar tijd een indrukwekkende reeks investeerders achter zich gekregen. In 2019 staken autoproducenten Kia en Hyundai 300 miljoen dollar in elektrische initiatieven van Ola.

Andere investeerders in Ola zijn miljardair Ratan Tata, telg uit de familie achter Tata Steel die eigenaar is van de staalfabriek in IJmuiden. Verder heeft de Japanse techinvesteerder Softbank 250 miljoen dollar gestoken in Ola Electric.

De investering van Softbank stamt van juli 2019 en gaf Ola Electric de status van 'unicorn', met een waardering van meer dan 1 miljard dollar.

Ola Electric is bezig met een zwaar investeringsprogramma en wil in 2021 1 miljoen elektrische voertuigen op de weg hebben in India. Afgelopen jaar was het bedrijf verliesgevend.

LEES OOK: Vergeet de Porsche Taycan en de Tesla Model S: dit zijn de duurste elektrische auto's ter wereld