Treatwell, de Nederlandse boekingssite voor kappers, beautysalons en spa’s, is overgenomen door de Britse concurrent Wahanda.

Dat maakte Treatwell vrijdag bekend.

De Nederlandse boekingssite werd in 2013 opgericht door een team van vier doorgewinterde internetondernemers, met interesse en expertise in online marktplaatsen. Laurens Groenendijk en Martijn Rozendaal waren afkomstig van etenbestelsite Just-Eat, Erik Wienk werkte als financieel directeur bij Booking.com en Jan-Willem van Boeckel heeft er jaren op zitten in verschillende functies bij de grootste producent van consumentengoederen ter wereld, Procter & Gamble.

Sinds de lancering is Treatwell elk jaar met 425 procent gegroeid. In totaal zijn er 2.500 kappers, beautysalons en spa’s aangesloten op het Nederlandse boekingsplatform. Wahanda, dat is opgericht in 2008, telt 15.000 wellnesscentra. “Door het samengaan van Wahanda en Treatwell, zijn we nu de onbetwiste leider op de Europese markt,” zegt Laurens Groenendijk, mede-oprichter en CEO van Treatwell.

Wahanda is sinds een jaar op overnamepad. Vorig jaar nam het Britse bedrijf het Duitse Salonmeister over, daar kwam in april dit jaar het Oostenrijkse Beautycheck bij. In mei investeerde Recruit Holdings nog 42 miljoen euro in Wahanda.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl