Ondernemer Kees Koolen is weer een stap verder in zijn missie om een imperium voor schone energie te bouwen.

Zijn bedrijf Koolen Industries heeft een meerderheidsbelang genomen in GreenBattery, dat duurzame energie opslaat in mobiele batterijsystemen.

Eerder investeerde de voormalig Booking.com-topman en multimiljonair in onder meer roboticabedrijf Aziobot en Proton Ventures.

Met Koolen Industries wil hij ervoor zorgen dat schone energie altijd beschikbaar is.

Koolen Industries, de energie-investeringsmaatschappij van voormalig Booking.com-topman Kees Koolen, heeft een meerderheidsbelang genomen in GreenBattery, dat duurzame energie opslaat in mobiele batterijsystemen.

Hoeveel geld er met de deal is gemoeid, is niet naar buiten gebracht. GreenBattery is in 2015 opgericht met als visie om dieselgeneratoren in de bouw, op evenementen en in de industrie te vervangen voor schone en stille batterijen. De investering van Koolen zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen.

Koolen Industries bestaat sinds 2019 en investeerde onder meer in zonnepaneel-installatiebedrijf BonGo Solar, lithiumbatterijenproducent Super B, laadinfrastructuurbedrijf Floading Energy, Hardt Hyperloop, roboticabedrijf Aziobot en Proton Ventures.

Zo bouwt Koolen aan een energie-imperium, om daarmee schone energie altijd beschikbaar te maken.

De ondernemer is een vroege investeerder in Booking.com waar hij later CEO werd. Onder zijn leiding werd de boekingssite verkocht aan het Amerikaanse Priceline voor 110 miljoen euro in 2005. Zijn vermogen wordt door zakenblad quote geschat op 350 miljoen euro.

Lees meer over Kees Koolen: