Michael van Gerwen is drievoudig wereldkampioen darten. De 30-jarige Brabander wint al jaren alles wat er te winnen valt en rekende op het WK darts vorig jaar opnieuw met iedereen af.

The New York Times noemde hem niet voor niets de “Michael Jordan van het darten”.

Ook meer dan tien jaar geleden was Van Gerwen al ontzettend goed. Op zijn dertiende begon hij met darten, op zijn vijftiende werd hij Europees jeugdkampioen en zijn zeventiende won hij de Winmau World Masters, een prestigieus toernooi.

Toen was hij nog parttime tegelzetter. Hij nam zelfs de badkamer van voetballegende Dennis Bergkamp onder handen. Nu is Van Gerwen professioneel darter en heeft hij al bijna 10 miljoen euro bij elkaar gegooid.

Van dat geld heeft hij in het Noord-Brabantse Vlijmen zijn droomvilla laten bouwen van 1,2 miljoen euro, met rieten dak en buitenzwembad.

Dat had hij vast niet gedacht toen presentator Ron Boszhard in 2007 met hem sprak voor het jeugdprogramma Zappsport. Op de vraag of je rijk kunt worden met darten, antwoordt Van Gerwen: “Ja, maar dan moet je heel goed sparen.”

De jonge darter, destijds nog met haar, zegt verder niet bang te zijn om dik te worden, zoals veel van zijn collega’s. “Oh, dat ben ik al”, antwoordt hij luchtig. Als lievelingseten noemt hij dan ook McDonald’s.

Lees ook op Business Insider

Bekijk het fragment hieronder terug:


 

Lees meer over Michael van Gerwen: