Michael van Gerwen is drievoudig wereldkampioen darten. Daarmee is de 30-jarige Brabander een van de grootste darters ooit.

‘Mighty Mike’ won de afgelopen jaren alles wat er te winnen valt. Als hij op z’n best is, komt niemand bij hem in de buurt. The New York Times noemde hem niet voor niets de “Michael Jordan van het darten”.

Al die overwinningen leveren het nodige prijzengeld op. En dan zijn er nog de sponsorcontracten en demonstratiepotjes waar Van Gerwen ook mee casht. Genoeg om een leuke villa in Vlijmen van te bouwen, met rieten dak en buitenzwembad.

Kijk mee naar hoe Michael van Gerwen zijn geld verdient en uitgeeft:


Op de Order of Merit van dartbond PDC, waar het prijzengeld van de laatste twee jaar bij elkaar wordt opgeteld, staat Michael van Gerwen in december 2019 met afstand op de eerste plaats, met totale verdiensten van bijna 1,5 miljoen pond, omgerekend ruim 1,7 miljoen euro.


Met zijn derde WK-titel in januari 2019 verdiende Van Gerwen 500.000 pond, omgerekend ruim 580.000 euro.


In zijn loopbaan heeft Van Gerwen tot nu toe bijna 8 miljoen pond bij elkaar gegooid, omgerekend 9,5 miljoen euro. Daarmee is hij de beste darter ooit, zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, voorbijgestreefd. Taylor is begin 2018 gestopt met professioneel darten.


In vergelijking met Raymond van Barneveld heeft Van Gerwen in korte tijd veel meer verdiend. Dat komt omdat darten de afgelopen jaren enorm is geprofessionaliseerd, met grotere prijzenpotten tot gevolg. ‘Barney’ heeft alleen wel vijf wereldtitels.

Lees meer: Michael van Gerwen verdient veel meer met darten dan ‘Barney’ ooit deed

Lees ook op Business Insider


Michael van Gerwen heeft een aantal persoonlijke sponsoren, waaronder sinds 2015 het Brabantse bedrijf Keukenconcurrent. In 2017 is de sponsordeal met drie jaar verlengd, zonder financiële details te noemen.


Dat is niet de enige sponsor van Michael van Gerwen. Ook TruckScout24, MachineSeeker.com en dartsmerk XQ-Max steunen de darter financieel. Overigens maakte Van Gerwen tijdens dit WK bekend de samenwerking met XQ-Max te stoppen.


Daarnaast haalt hij inkomsten uit het spelen van demonstratiepotjes. Hij gaf in mei 2018 zelfs de mannen van het Nederlandse elftal dartsles. Spits Wout Weghorst bleek het meeste talent te hebben.


Ook heeft Van Gerwen zijn eigen merchandise. Voor het officiële gifgroene spelersshirt ben je 40 euro kwijt en een gesigneerde foto kost omgerekend bijna 30 euro.

2017-01-01 20:26:50 epa05694682 Michael van Gerwen during the PDC World Darts Championship semi final between Michael van Gerwen and Raymond van Barneveld at the Alexander Palace in London, Britain, 01 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY


En er is natuurlijk een samenwerking met dartmerk XQmax. Een setje pijlen van Van Gerwen kost 35,95 euro.

michael van gerwen, darts


Zakenblad Quote schat het vermogen van Michael van Gerwen op 8 miljoen euro. In 2017 behaalde hij de Quote-lijst van honderd jonge selfmade miljonairs.


Van Gerwen en zijn vrouw Daphne houden van reizen. In 2016 bezochten ze naast de landen die Van Gerwen aandoet voor toernooien ook Ibiza…

Ready to goo!!!🍾 #lio #lioibiza #dinner #dinnershow #ibiza

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


…en Dubai.

Dinner whit my hubby at the #buddabar in #dubai

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


Daar had hij meteen tijd voor een andere hobby: vissen.

Lovely day of fishing, got the jackpot again. thanks to @ritzcarlton #rcmemories #ritzcarltondubai

Een foto die is geplaatst door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Maar vissen kan natuurlijk ook gewoon thuis, in het Brabantse Vlijmen.


Een stukje varen is ook nooit verkeerd.


Van Gerwen heeft in Vlijmen een nieuw huis laten bouwen. Volgens de site Bekende Buren kocht hij de lap grond voor 550.000 euro en sloot hij een hypotheek af van 1,2 miljoen euro.

❤️ #newhouse #newhome #vlijmen

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


De villa met rieten dak is ontworpen door Kuin & Kuin Architecten en heeft een royaal buitenzwembad.

Dit bericht bekijken op Instagram

Enjoying! ☀️☀️

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180) op

Lees meer: Michael van Gerwen heeft in Vlijmen een droompaleis van €1,2 miljoen laten bouwen – zo ziet het eruit


Een prima plek om op te groeien voor dochter Zoë, die in augustus 2017 is geboren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Heerlijk kind❤️

Een bericht gedeeld door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


En in 2020 komt daar een tweede kind bij, maakte Van Gerwen in september bekend op Instagram.