Michael van Gerwen heeft dit jaar zowel voor de vierde keer The Masters gewonnen als voor de vierde keer The Premier League Darts. Eerder werd hij al twee keer wereldkampioen darten en schreef hij ook talloze andere prominente toernooien op zijn naam.

De inmiddels 29-jarige Brabander is een van de grootste darters ooit. The New York Times noemde hem niet voor niets de “Michael Jordan van het darten”.

Al die overwinningen leveren het nodige prijzengeld op. En dan zijn er nog de sponsorcontracten en demonstratiepotjes waar Van Gerwen ook mee casht.


Op de Order of Merit van dartbond PDC, waar het prijzengeld van de laatste twee jaar bij elkaar wordt opgeteld, stond Michael van Gerwen in september 2018 met afstand op de eerste plaats, met totale verdiensten van bijna 1,7 miljoen pond, omgerekend zo’n 1,85 miljoen euro.

Look back on a great week Now look forward to the next one!

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Nummer twee Peter Wright heeft ruim de helft minder verdiend, met 747.000 pond. Rob Cross staat daar weer een stukje achter, met 706.000 pond.

2017-01-02 20:26:50 epa05695485 Gary Anderson in action during the PDC World Darts Championship final between Michael van Gerwen and Gary Anderson at the Alexander Palace in London, Britain, 02 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY


Eind november 2017 won Van Gerwen de Players Championship Finals in Minehead. Daarmee sleepte hij 100.000 pond in de wacht.

Another good day at the office! 🏆

Een bericht gedeeld door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Met zijn tweede WK-titel in januari 2017 verdiende Van Gerwen 350.000 pond.

2017-01-02 20:26:50 epa05695558 Michael van Gerwen wins the PDC World Darts Championship final between Michael van Gerwen and Gary Anderson 7-3 at the Alexander Palace in London, Britain, 02 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY


In zijn loopbaan heeft hij tot nu meer dan 5,5 miljoen pond bij elkaar gegooid, omgerekend meer dan 6 miljoen euro. Alleen de beste darter ooit, zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor, deed dat beter met 7,4 miljoen pond. Maar Taylor is begin dit jaar op 57-jarige leeftijd met pensioen gegaan.


En daar blijft het niet bij. Al een aantal jaar is KeukenConcurrent de persoonlijke sponsor van Van Gerwen. Hoeveel hij hiermee verdient, is niet bekend.


Dat is niet de enige sponsor. Ook Leyland, Dé leasemaatschappij, dartshop.tv, William Hill en een aantal andere bedrijven steunen de darter financieel.

2016-05-12 22:27:12 ROTTERDAM - Michael van Gerwen in actie tijdens het darttoernooi de Premier League of Darts. Het is voor het eerst dat de PDC met de prestigieuze Premier League Darts naar Nederland komt. Tot dusverre werd de competitie in Engeland, Wales, Schotland, Noord-Ierland en Ierland afgewerkt. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN


Daarnaast haalt hij inkomsten uit het spelen van demonstratiepotjes.


Ook heeft Van Gerwen zijn eigen merchandise. Een gesigneerde foto kost 23,65 euro en voor het officiële gifgroene spelersshirt ben je 59 euro kwijt, exclusief verzendkosten.

2017-01-01 20:26:50 epa05694682 Michael van Gerwen during the PDC World Darts Championship semi final between Michael van Gerwen and Raymond van Barneveld at the Alexander Palace in London, Britain, 01 January 2017. EPA/SEAN DEMPSEY

En er is natuurlijk een samenwerking met XQ-Max Darts.

michael van gerwen, darts


Van Gerwen en zijn vrouw Daphne houden van reizen. Vorig jaar bezochten ze naast de landen die Van Gerwen aandoet voor toernooien ook Ibiza…

Ready to goo!!!🍾 #lio #lioibiza #dinner #dinnershow #ibiza

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


…en Dubai.

Dinner whit my hubby at the #buddabar in #dubai

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


Daar had hij meteen tijd voor een andere hobby: vissen.

Lovely day of fishing, got the jackpot again. thanks to @ritzcarlton #rcmemories #ritzcarltondubai

Een foto die is geplaatst door Michael van Gerwen (@mvg180) op


Op dit moment woont het stel in een woonboerderij in het Brabantse Vlijmen totdat hun nieuwe huis opgeleverd wordt. Bekende Buren weet dat de huur 1500 euro per maand bedraagt. Hiervoor krijgt het stel vier slaapkamers, een badkamer met jacuzzi en stoomcabine, een luxe woonkeuken, garage met plek voor twee auto’s en een tuin van 2500 vierkante meter.

huis boerderij michael van gerwen darter vlijmen


De grond voor hun nieuwe huis kostte 550.000 euro, waarop hij een hypotheek van 1,2 miljoen euro afsloot. Naar eigen zeggen krijgt hij een droompaleis worden.

❤️ #newhouse #newhome #vlijmen

Een foto die is geplaatst door Daphne Van Gerwen (@daphnevangerwen) op


LEES OOK: Michael van Gerwen als 17-jarige (met haar!): ‘Ik ben nu al te dik’

MIS OOK NIET: Dit verdient Max Verstappen, de succesvolste Nederlandse F1-coureur ooit