Michael van Gerwen is al jaren een van de beste darters ter wereld. Oké, zijn drie wereldtitels zijn misschien te weinig voor iemand van zijn kaliber – The New York Times noemde hem ooit de “Michael Jordan van het darten”.

Maar ‘Mighty Mike’ is altijd een van de kanshebbers om een toernooi te winnen, ook al is het niveau van de concurrentie enorm gestegen de afgelopen jaren.

Dat betekent dat de 32-jarige Brabander aardig binnenloopt. In zijn carrière heeft hij tot nu toe 10 miljoen euro aan prijzengeld bij elkaar gegooid en zakenblad Quote schatte zijn vermogen in 2018 op 8 miljoen euro.

Wat doe je met zo veel geld? Juist: je bouwt je eigen droompaleis. Van Gerwen woont met zijn vrouw Daphne en dochter Zoë in het Noord-Brabantse Vlijmen. Daar hebben ze een lap grond gekocht en er een eigentijdse villa met rieten dak en buitenzwembad op laten bouwen.

In het voorjaar van 2017 was de woning klaar en trok de familie Van Gerwen erin. Het jonge gezin komt niets tekort. Kijk maar mee:


Michael van Gerwen heeft in Vlijmen een villa laten bouwen. Volgens de site Bekende Buren kocht hij de lap grond voor 550.000 euro en sloot hij een hypotheek af van 1,2 miljoen euro.


Vlijmen ligt in Noord-Brabant, enkele kilometers ten westen van Den Bosch. Het dorp heeft zo'n 14.000 inwoners.

Bron: Datawrapper
Bron: Datawrapper

Michael van Gerwen komt oorspronkelijk uit Boxtel, dat vijftien kilometer verderop ligt. Hij woonde al jaren samen met Daphne in Vlijmen. Het stel trouwde ook in het dorp op 1 augustus 2014.


Voordat Michael en Daphne trouwden, waren zij al zeven jaar samen. Het stel leerde elkaar kennen tijdens een Hollandse avond in de kroeg.


De villa is ontworpen door Kuin & Kuin Architecten. "Met een weids uitzicht over de aangrenzende dijk en met beschutte terrassen rondom een buitenzwembad."


De onderzijde van de rieten kap is betimmerd en op diverse plekken bewust zichtbaar. Zo worden de beneden- en bovenruimte visueel met elkaar verbonden.


Het hele huis is voorzien van marmeren vloertegels. In de kelder van de woning is verder een fitnessruimte gebouwd.


Het zwembad is in de zomer een uitstekende plek om te relaxen.


Helemaal als je op een opblaaseenhoorn lekker kunt dobberen.


Ook de hond vindt het zwembad een prima plek.


In juli 2017 moest er nog het nodige gebeuren aan de tuin.


Er is een vuurplaats aan de rand van het zwembad.


En Van Gerwen heeft een luxe barbecue om mee te spelen.


In de winter ziet de villa er sprookjesachtig uit.


Lees meer over Michael van Gerwen: