Michael van Gerwen is een ongewone darter. Niet alleen is de ‘groene sloopkogel’ haast onmenselijk goed – hij gooide ooit bijna twee negendarters achter elkaar – hij houdt ook niet van bier of baco’s. De 31-jarige miljonair nipt in zijn villa in Vlijmen liever aan een exclusieve rode wijn.

Presentatrice Bridget Maasland ging in 2017 voor RTL Boulevard langs bij Van Gerwen en zijn vrouw Daphne. Hun dochter Zoë was toen net geboren. “Hij is zo poezelig lief met haar”, aldus Maasland.

Ze kreeg een rondleiding door de luxe woning van 1,2 miljoen euro, met rieten dak en buitenzwembad. Ook wilde ze een potje darten met de tweevoudig wereldkampioen. Maar tot haar verbazing had Van Gerwen geen dartbord in huis hangen. Hij traint liever in zijn stamkroeg Café Den Braai in zijn woonplaats.

En daar hield de verbazing niet op. Maasland: “Hij vertelde me ook: ‘Ik hou helemaal niet van bier of baco’s. Ik hou van een goeie fles wijn.’ Hij had een heel mooie wijnkoeler daar staan.”

Van Gerwen bood de presentatrice vervolgens een fles rode wijn uit Nieuw-Zeeland aan die de darter daar van een proeverij had meegenomen. “Hoe grappig is dit hè”, aldus Maasland bij RTL Boulevard. “Je krijgt een heel ander beeld van hem. Veel minder stoer dan je denkt en dan dat bij de sport hoort.”

Darten is van oorsprong een kroegsport, vandaar dat een biertje nooit ver weg was. In de jaren tachtig mochten darters tijdens het WK nog gewoon met een pilsje en sigaret op het podium staan. Daar kwam in 1989 verandering in. Toch staat darten nog altijd te boek als gezellig kroegspel.

Dat de gemiddelde darter er niet uitziet als een topatleet draagt daar ongetwijfeld aan bij. Ook Van Gerwen is fors gebouwd. 'Mighty Mike' werd vroeger gepest en woog op zijn vijftiende 133 kilo. Nu let de tweevoudig wereldkampioen op zijn gewicht en verschijnt hij fit op het podium. Hij heeft in de kelder van zijn miljoenenhuis een fitnessruimte laten bouwen.

Lees meer over Michael van Gerwen: