Melinda Gates staat vooral bekend om het runnen van de stichting voor goede doelen die ze samen met haar man Bill heeft opgezet. Dat is een gigantisch project, want Microsoft-oprichter Bill Gates is de op één na rijkste persoon ter wereld en stopt enorme bedragen in Bill & Melinda Gates Foundation. Deze stichting richt zich vooral op manieren om de gezondheid van mensen in ontwikkelingslanden structureel te verbeteren.

De vrouw van Bill Gates houdt zich echter ook met andere dingen bezig dan de Bill & Melinda Gates Foundation. Zo is ze eigenaar en manager van investeringsmaatschappij Pivotal Ventures, die geld stopt startups of door vrouwen geleide durfkapitaalfondsen.

Voor haar werk reist Melinda Gates de hele wereld af. Soms zit haar agenda zo vol dat ze voor ontmoetingen slechts 20 minuten kan inruimen. En daarnaast is ze ook nog de moeder van drie tieners.

Hoe hou je dat vol? Haar belangrijkste advies voor drukbezette ouders: mediteer elke dag een paar minuten, vooral vlak voordat je ‘s avonds thuis komt.

“Ik gebruik zelf de meditatie-app Headspace. En dat kost tien minuten per dag”, vertelt Melinda Gates in een blogpost. Als het je niet lukt om in één keer tien minuten vrij te maken, kan je het volgens haar ook opsplitsen in twee sessies van vijf minuten.

“Je kan ‘s ochtends vijf minuten mediteren en dan ook weer vijf minuten voordat je ‘s avonds thuis komt van je werk. Je wordt er rustiger van. Zeker als je een hele drukke werkdag hebt gehad met veel stress, helpt het om meer aandacht te hebben voor je kind als je thuis komt.”

Gates heeft ontdekt dat tien minuten per dag mediteren een groot verschil maakt bij het verminderen van stress en zorgt dat je je beter kunt contreren en beter slaapt. “En hoe beter je slaapt, hoe minder stress je hebt”, zegt ze.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Dit 13-jarige meisje verdient naar verluidt $1000 per dag met ASMR-video’s op YouTube – voor $50 kauwt ze 10 minuten op een honingraat