De voormalige First Lady Melania Trump is bezig met de veiling van één van haar hoeden. Biedingen moeten worden gedaan met de cryptomunt sol van het platform Solana. De heftige waardedaling van vrijwel alle cryptovaluta lijkt de opbrengst te beïnvloeden.

Trump accepteert biedingen op haar witte Hervé Pierre-hoed en andere memorabilia in sol. Die munt werd afgelopen week hard geraakt. Volgens Decrypt daalde de waarde van de sol meer dan 40 procent.

Volgens een persbericht vroeg het team van Trump om een openingsbod van omgerekend 250.000 dollar. 

Volgens The Washington Post was het hoogste bod op de hoed begin deze week nog maar 160.218 dollar waard.

Op het moment van publicatie van dit artikel is de veiling nog steeds open en stond het hoogste bod op was 1.800 sol, met een waarde van 181 duizend dollar. 

"Dit is gewoon het bewijs dat cryptovaluta geen stabiele betaalmiddelen zijn", vertelt Dan Awrey, hoogleraar rechten aan de Cornell University en expert op het gebied van financiële regelgeving, aan The New York Times.

Afgelopen december waagde Melania Trump zich in de wereld van NFT's met een digitaal kunstwerk genaamd 'Melania's Vision.' Dit is een aquarel van haar "kobaltblauwe ogen". In januari onthulde Trump ook haar "Head of State" collectie, die onder meer bestond uit de "iconische breedgerande" Hervé Pierre hoed, een aquarel-schilderij en een NFT-penning. 

"Het is belangrijk om op te merken dat de Hervé Pierre de inhuldigingsjurk van mevrouw Trump ontwierp en tijdens het presidentschap haar modestylist en -adviseur was," aldus de verklaring waarin de veiling werd aangekondigd. "Inderdaad, de iconische witte hoed van mevrouw Trump oogstte wereldwijd media-aandacht." 

Melania Trump heeft cryptovaluta omarmd en bracht in januari zelfs een ode aan bitcoin op Twitter.

"Vandaag markeert de 13e verjaardag van het Bitcoin Genesis Block. Happy Anniversary, #SatoshiNakamoto #MelaniaNFT," tweette ze naar haar bijna 2 miljoen volgers. "

LEES OOK: De hoofdstrateeg van een cryptobedrijf legt uit waarom de bitcoin kan zakken tot $18.000 – en noemt 4 altcoins die interessant zijn om op te pikken in de dalende markt