Melania Trump, de voormalige first lady van de Verenigde Staten, heeft zich gestort op de markt voor NFT’s, ofwel non-fungible tokens. Dit zijn unieke, digitale eigendomscertificaten die op een digitaal logboek van een cryptoplatform kunnen worden vastgelegd.

Afgelopen donderdag kondigde ‘The Office of Melania Trump’ aan dat er een NFT van haar “kobaltblauwe ogen” te koop is.

Het gaat om een digitale afbeelding van de ogen van Melanie genaamd ‘Melania Vision‘, gemaakt door de artiest Marc-Antoine Coulon.

Screenshot: melaniatrump.com/eyes-nft
Screenshot: melaniatrump.com/eyes-nft

De NFT wordt in een beperkte oplage aangeboden via het cryptoplatform Solana en heeft een initiële vraagprijs van 1 sol. Dat komt momenteel een waarde van ongeveer 157 euro heeft. Vervolgens kunnen geïnteresseerden biedingen uitbrengen tot 31 december.

Een deel van de opbrengst zal gaan naar een goed doel voor pleegkinderen, aldus de website van Melania

Wie een exemplaar van de NFT koopt, krijgt daar ook een "boodschap van hoop" bij van Melania via een audio-opname.

Melania Trump kondigde aan dat ze van plan is om regelmatig NFT's te veilen. "In dit nieuwe project kan ik mijn intense belangstelling voor kunst combineren met het stimuleren van kinderen om hun eigen, unieke Amerikaanse droom na te jagen", schrijft Melania op Twitter. 

[activecampaign form=28]

LEES OOK: De 29-jarige cryptomiljardair Sam Bankman-Fried kan toe met 4 uur slaap en werkt met 5 computerschermen tegelijk – zo ziet het leven van de ‘Mark Zuckerberg van crypto’ eruit