Oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump is geen fan van cryptomunten. Hij verwacht in de toekomst een crash van de cryptomarkt, zegt hij in een interview met Fox News.

“Crypto kan op een dag exploderen op een manier die we nog nooit hebben gezien. Vergeleken daarbij is de explosie van big tech niks. Ik denk dat het erg gevaarlijk is”, aldus Trump over de digitale munten.

Trump doet zijn uitspraken vlak nadat zijn vrouw Melania plannen lanceerde om een eigen non-fungible token (NFT) uit te geven van haar kobaltblauwe ogen. Het gaat om een digitale afbeelding van kunstenaar Marc-Antoine Coulon die via de blockchain van Solana wordt verkocht. De initiële vraagprijs is 1 sol en bieden kan tot 31 december.

“In dit nieuwe project kan ik mijn intense belangstelling voor kunst combineren met het stimuleren van kinderen om hun eigen, unieke Amerikaanse droom na te jagen”, schreef Melania op Twitter.

Gevraagd naar de NFT-plannen van zijn vrouw zei Trump: "Het gaat fantastisch met haar. Ze heeft een levendige verbeelding. En de mensen houden van hun voormalige first lady, dat kan ik zeker zeggen. Ze houden echt van haar."

Zelf heeft hij weinig met NFT's of cryptomunten, blijkt uit het Fox News-gesprek. Trump geeft de voorkeur aan een sterke Amerikaanse dollar.

"Ik heb nooit van crypto gehouden, omdat ik de voorkeur geef aan de dollar. Ik denk dat de dollar de valuta moet zijn, dus ik was nooit een groot fan. Maar het wordt groter en groter, en niemand doet er iets tegen", aldus Trump over de groei van de cryptomarkt.

[activecampaign form=28]

Meer over crypto? Check dan ook eens deze artikelen: