• First lady Melania Trump heeft maandag een afscheidsvideo gepubliceerd. Daarin zegt ze onder meer dat de afgelopen vier jaar onvergetelijk zijn geweest.
  • Melania moet vertrekken uit het Witte Huis nadat haar man Donald Trump de verkiezingen in november verloor. Op 20 januari wordt Joe Biden beëdigd als nieuwe president.
  • Melania neemt afscheid als de minst populaire first lady ooit. Slechts 42 procent van de Amerikanen heeft een positieve indruk van haar, blijkt uit een CNN-peiling.

De echtgenote van de Amerikaanse president Trump, Melania, heeft alvast afscheid genomen als zogenoemde first lady. In een videoboodschap, onder meer op Twitter, richt zij zich tot het Amerikaanse volk.

Ze zegt onder meer dat de afgelopen vier jaar onvergetelijk zijn geweest. Ook toont ze zich dankbaar voor haar rol tijdens het presidentschap van haar man: “Het is de grootste eer van mijn leven geweest om als first lady van de Verenigde Staten te dienen.”

Ze lijkt ook nog stil te staan bij de bestorming van het Congresgebouw op 6 januari door Trump-aanhangers. Daarbij vielen vier doden en raakten veertien politieagenten gewond. Melania noemt de rellen niet expliciet, maar zegt wel dat “geweld nooit het antwoord is”.

Melania Trump zal het Witte Huis verlaten met de laagste populariteit tijdens haar termijn als first lady, blijkt uit een peiling voor de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Van de ondervraagden heeft 47 procent een negatieve kijk op de first lady, 42 procent een positieve indruk. Schrale troost: haar man, de vertrekkende president, wordt maar door 33 procent gunstig beoordeeld. First lady Michelle Obama was vier jaar geleden bij haar vertrek nog goed voor 69 procent instemming.

Trump en first lady Melania worden woensdag opgevolgd door Joe Biden en diens vrouw Jill. Het echtpaar Trump zal op deze inhuldigingsdag het echtpaar Biden niet verwelkomen in het Witte Huis. Daarmee wordt met een traditie gebroken, meldt CNN. In plaats daarvan worden de Bidens begroet door de hoofdbode van het Witte Huis.

Lees ook op Business Insider

Eerder was al gemeld dat Trump verstek laat gaan bij de inauguratie en al ’s ochtends uit Washington wil vertrekken. Daarmee wijkt hij af van het gebruik om als oud-president bij de beëdiging van een opvolger te zijn. Trump zou het niet kunnen verkroppen dat hij de verkiezingen heeft verloren.

Lees meer over Melania Trump: