First lady Melania Trump zegt dat ze zich geen zorgen maakt over de berichten over seksueel wangedrag en buitenechtelijke affaires van haar echtgenoot Donald Trump.

Ze is er naar eigen zeggen ook niet echt mee bezig.

Voor en nadat hij werd verkozen tot president van de Verenigde Staten is Trump al door tenminste 22 vrouwen beschuldigd van verschillende vormen van seksueel wangedrag.

Hij heeft ook erkend 130.000 dollar zwijggeld te hebben betaald aan pornoactrice Stormy Daniels vlak voor de verkiezingen van 2016. Dit ging over een een vermeende affaire uit 2006.

Melania Trump zegt tegen ABC News dat haar man haar zijn verontschuldigingen heeft aangeboden voor alle mediaverhalen over de beschuldigingen. Dat deed hij nadat hij president was geworden.

“Ja, hij heeft zijn excuses aangeboden”, zei de first lady. “Ik weet dat ik de first lady ben, maar ik ben ook een moeder en echtgenote, dus ik hou een aantal van mijn gedachten voor mezelf. Dus hier laten we het bij.”

Een woordvoerder van Melania lichtte haar opmerkingen later toe: “De president biedt vaak zijn verontschuldigingen aan voor alle onzin in de media.”

Stormy Daniels en voormalig Playboy-model Karen McDougal hebben beiden openlijk verklaard affaires te hebben gehad met Trump, halverwege het vorige decennium. Op dat moment was Trump al getrouwd met Melania.

Toen haar werd gevraagd of de beschuldigingen over seksueel wangedrag aan het adres van haar man geen pijn doen, erkende Melania dat het “natuurlijk niet altijd even prettig is”, maar dat ze vol vertrouwen blijft.

“Ik weet wat goed en fout is, en ik weet wat waar en niet waar is”, zegt ze.

Het interview met de first lady op ABC News is opgenomen tijdens haar eerste officiële bezoek aan Afrika.

Melania Trump gaf aan dat ze nog steeds van haar man houdt en benadrukte dat ze nauwelijks aandacht besteedt aan wat zij speculaties in de media noemt. “Ja, we hebben het prima”, zei ze.

Ze voegde daar aan toe dat de berichten over haar huwelijk “niet altijd juist zijn”.

LEES OOK: Donald Trump is volgens The New York Times helemaal geen selfmade miljardair