• Een van de populairste snacks bij McDonald’s krijgt een vegetarische variant. De fastfoodketen introduceert de vega-McKroket.
  • De kroketburger is gemaakt op basis van kippen-eiwit en is dus niet veganistisch.
  • McDonald’s heeft nu drie producten met vleesvervangers op het menu staan. In 2023 wil de fastfoodketen dat de helft van de verkochte eiwitten niet uit rundvlees komt.
  • De vegetarische McKroket is tot en met 23 november verkrijgbaar. Als er genoeg animo is, komt de kroketburger mogelijk permanent op het menu.

Fastfoodketen McDonald’s zet verder in op de vegetarische trend en komt met een alternatief voor het rundvlees in de McKroket. De kroketburger krijgt vegetarisch draadjesvlees op basis van kippen-eiwit. Hij is dus niet veganistisch.

De afgelopen twee jaar verdriedubbelde het aantal verkochte vegetarische producten, aldus de keten.

De vegetarische versie van de kroketburger is tijdelijk te krijgen, tot en met 23 november, en vervangt de vegetarische kipnuggets die nu op de kaart staan.

“Vegetarische gerechten moet je in een aparte frituur klaar maken, en vanwege beperkte ruimte kunnen we niet alles tegelijk aanbieden”, zegt een woordvoerder van McDonald’s tegen Duurzaambedrijfsleven.nl. “Maar als er genoeg animo is sluiten we niet uit dat de vega-McKroket uiteindelijk op het permanente menu komt.”

McDonald's wil minder vlees verkopen

McDonald's, dat in 2018 begon met het vega-aanbod, wil in 2023 dat de helft van de eiwitten die het bedrijf verkoopt niet uit rundvlees komt. In totaal staan nu drie producten met vleesvervangers op het menu.

McDonald's voert ook testen uit met de vleesvervanger Beyond Meat. Een plantaardige burger staat volgend jaar in de planning.

De vegetarische trend voltrekt zich al langer in fastfoodland. Burger King introduceerde vorig jaar in Amerika de Impossible Whopper, van vleesvervanger Impossible Foods. In Nederland is sinds begin september een plantaardige Burger King-burger van de Vegetarische Slager te krijgen.

Lees meer: Veganisten weigeren vegetarische burgers van de Burger King, omdat ze op de vleesgrill worden gebakken

Ook de Amerikaanse keten Taco Bell, die zich richt op Mexicaans voedsel, maakte begin dit jaar bekend het aanbod van gerechten met vleesvervangers uit te breiden.

Lees meer over McDonald's: