De Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, levert vanaf dinsdag vegetarische hamburgers aan Burger King, meldt persbureau Bloomberg.

De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper, die aangeboden zal worden in ruim 2500 restaurants in 25 Europese landen.

Nederland staat nog niet op die lijst van landen. De vegetarische hamburger is eerst te koop in Spanje, Duitsland, Italië, Portugal en Polen. In de “tweede fase” volgen ook Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens David Shear, baas van Burger King in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, is de Vegetarische Slager “de best denkbare partner” voor deze “uitrol in Europa”.

De Vegetarische Slager werd in 2007 opgericht door Jaap Korteweg. Hij verkocht zijn bedrijf eind 2018 aan multinational Unilever. Producten van de Vegetarische Slager liggen in meer dan 4.000 winkels in zeventien verschillende landen in de schappen.

Vleesvervangers zijn steeds meer voor het grote publiek. Zo sloot het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat in september een deal met McDonald's. De twee bedrijven testen nu 12 weken lang de vegetarische burgers in 28 restaurants van McDonald's in Canada. Eerder zette Burger King ook al een vegetarische burger van Impossible Foods, nog een producent van vegetarische burgers, op het menu.

Lees meer over vega(n)producten: