Premium content ophalen
  • In een nieuw boek gaat mede-oprichter David Rubenstein van investeringsmaatschappij Carlye in op de beleggingsfilosofie en geheimen van 12 andere bekende investeerders.
  • Rubistein sprak ook met Marc Andreessen, één van de bekendste durfinvesteerders van Silicon Valley.
  • Andreessen deelt zijn favoriete beleggingstips, de meest voorkomende fouten die hij ziet en zijn grootste vergissing als investeerder.
  • Lees ook: Durfinvesteringen in Nederlandse startups en scaleups fors lager in derde kwartaal

De Amerikaanse topinvesteerder David Rubenstein is mede-oprichter van investeringsmaatschapij Carlyle. Voor een nieuwe boek interviewde hij 12 topbeleggers en -investeerders. Een van de specialisten waarmee Rubenstein sprak, is Marc Andreessen, een zeer bekende durfkapitalist in Silicon Valley.

In zijn boek ‘How to Invest: Masters of the Craft‘ vertelt Rubenstein hoe hij Andreessen voor het eerst ontmoette in de jaren 1990. Andreessen zocht destijds samen met James Clark financiering voor een nieuw internetbedrijf, genaamd Netscape. Dat zag investeringsmaatschappij Carlyle destijds niet zitten, maar een paar jaar later werd Netscape voor ruim 4 miljard dollar verkocht aan internetbedrijf AOL.

“Ik wou dat ik bij onze eerste ontmoeting precies had geweten hoe briljant Marc was als het ging om technologische ontwikkelingen en dat hij zo succesvol zou worden met durfinvesteringen”, schrijft Rubenstein in het boek.

Premium content ophalen