President Donald Trump heeft naar verluidt plannen om zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida te laten renoveren.

First Lady Melania Trump zou intussen naar geschikte scholen kijken voor  haar 14-jarige zoon Barron.

Volgens Amerikaanse media zijn er diverse tekenen dat de familie Trump zich in Florida wil vestigen en niet in New York, als Trump op 20 januari 2021 uit het Witte Huis vertrekt.

Mar-a-Lago, het verblijf van de Amerikaanse president Donald Trump in de Sunshine State Florida, krijgt een opknapbeurt. Ondertussen is First Lady Melania Trump een zoektocht begonnen naar een geschikte school voor haar zoon Barron.

Het zijn allemaal tekenen dat de familie Trump zich volgend jaar in Florida wil vestigen, aldus het Amerikaanse tijdschrift People.

Het Witte Huis heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de plannen van de familie Trump na zijn presidentschap. Donald Trump heeft zijn verlies officieel ook nog niet toegegeven.

Maar ingewijden meldden aan People dat het privé-verblijf van Trump in Mar-a-Lago, een woning van met een grondoppervlak van 185 vierkante meter, wordt uitgebreid en “een opknapbeurt krijgt.”

"Wat zeker wordt verbouwd, zijn de vertrekken waar Trump verblijft in Mar-A-Lago. Die worden ruimer, moderner en comfortabeler opgezet", aldus een bron tegen People.

"Mar-a-Lago is iconisch. Toen Trump het landgoed kocht en voor het eerst verbouwde, was hij daar ontzettend trots op", voegde de bron toe. "Het is logisch dat hij daar wil verblijven en van de villa zijn thuis wil maken."

Mar A Lago
Mar-A-Lago, de residentie van president Donald Trump in Palm Beach, Florida. Bron: Felix Mizioznikov/Shutterstock

Melania Trump is zich op haar manier ook aan het voorbereiden op de verhuizing. Zij is naar verluidt een zoektocht begonnen naar een geschikte school in de buurt voor haar zoon Barron, die 14 jaar oud is.

"Ze hebben in de hele regio van Palm Beach en het naburige Broward gekeken naar een geschikte school", aldus een andere ingewijde tegen People. "Er zijn meerdere mogelijkheden en ze nemen binnenkort een beslissing."

New Yorker Trump dol op Florida

Donald Trump heeft het grootste deel van zijn leven in New York gewoond, maar is ook erg dol op Florida. En Florida op hem. Zowel bij de verkiezingen van 2016 als dit jaar kreeg hij de meerderheid van de stemmen in Florida, terwijl New York bekend staat als een Democratisch bolwerk.

"Trump wordt nog altijd als een vorst behandeld in Mar-a-Lago. Hij vindt het heerlijk om hier te zijn", zei een bron eerder tegen de Britse tabloid The Sun. Trump houdt er ook van om golf te spelen in Florida.

Afgelopen oktober werd het primaire woonadres van Donald en Melania Trump al gewijzigd: Trump Tower op Fifth Avenue in New York werd ingeruild voor Mar-a-Lago.

Dit alles betekent overigens niet dat Trump van plan is om New York te mijden. Een bron bij het Witte Huis gaf tegen People aan dat Trump vele huizen heeft en "tussen verschillende residenties gaat reizen."

Intussen lijkt het erop dat Ivanka Trump, de oudste dochter van Donald, van plan is om zich met haar man Jared Kushner in New Jersey te gaan vestigen, vlak buiten de stad New York.

LEES OOK: Ivanka Trump en Jared Kushner bezinnen zich op het leven na het Witte Huis – vraag is of ze welkom zijn in New York