Speelgoedketen Intertoys gaat nog eens acht winkels verkopen, deze keer aan het Belgische Toychamp. Dat meldt De Telegraaf.

Het gaat om voormalige Toys ‘R’ Us-winkels die zich buiten binnensteden bevinden. Omdat Toychamp zelf vooral buiten stadscentra zit, past de aankoop prima bij het bedrijf.

Ingewijden zeggen tegen de krant dat de deal bijna rond is. “Maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. Dus het zou nog mis kunnen gaan.”

Intertoys wil de mogelijke verkoop niet bevestigen aan De Telegraaf.

Intertoys ging in februari failliet, maar maakte in maart een doorstart als onderdeel van de Portugese investeerder Green Swan. De investeerder legde een nieuwe overeenkomst voor aan de franchisenemers, die door velen ondertekend werd.

Anderen lieten al vrij snel hun ontevredenheid blijken. Afspraken die net na de overname en doorstart waren gedaan, zouden in de contracten niet nagekomen worden. Ook sprak een groep franchisenemers toen van een ‘slecht en onevenwichtig' verlangen van Green Swan.

Uiteindelijk bleven er van de 400 winkels ongeveer 210 over, waarvan 134 eigen vestigingen en nog eens een stuk of tachtig franchisers. Van dit aantal verkoopt Intertoys nu dus weer een paar vestigigingen. Hoeveel het bedrijf daarvoor krijgt van Toychamp, is niet bekend.

Lees meer over Intertoys: