• Winkelketen de Bijenkorf sluit per direct de deuren van al zijn winkels in Nederland vanwege het coronavirus.
  • De Bijenkorf kan op dit moment de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers niet meer voldoende garanderen, stelt het winkelbedrijf in een verklaring.
  • Ook woonwarenhuis IKEA houdt zijn dertien vestigingen in Nederland tot nader order gesloten, in elk geval tot 6 april.
  • De webwinkels van beide bedrijven blijven open.

Winkelketen de Bijenkorf en woonwarenhuis IKEA sluiten per direct de deuren van al hun winkels in Nederland vanwege het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt, hebben de bedrijven dinsdag laten weten.

De Bijenkorf kan op dit moment de veiligheid en gezondheid van klanten en medewerkers niet meer voldoende garanderen, stelt het winkelbedrijf in een verklaring. Ook wil de keten verdere verspreiding van het virus voorkomen.

De sluiting is volgens de Bijenkorf tot nader order. Webwinkel debijenkorf.nl blijft wel geopend. De Bijenkorf heeft in zeven steden in Nederland een winkel, waaronder in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Verder heeft de Bijenkorf een distributiecentrum in Tilburg. Bij het bedrijf werken in totaal 3.000 werknemers.

Dertien vestigingen IKEA zeker tot 6 april dicht

Ook IKEA houdt zijn dertien vestigingen in Nederland tot nader order gesloten. De winkels blijven in ieder geval tot en met 6 april dicht. Het Zweedse bedrijf doet dat om de gezondheid van het personeel en klanten te kunnen waarborgen.

De webwinkel van IKEA blijft wel gewoon open, laat het woonwarenhuis weten. Klanten kunnen bestelde artikelen laten bezorgen of ophalen in de winkels.

Ondanks de sluiting van de winkels blijft al het IKEA-personeel wel aan het werk. Het personeel kan worden ingezet voor de verwachte extra toeloop van de webwinkel. Ook kunnen andere werkzaamheden in de winkels worden verricht en cursussen worden gevolgd.

Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen voor wat betreft de veiligheid. Wat die precies inhouden, heeft IKEA niet bekendgemaakt.

Ook de winkels van IKEA in België en Portugal gaan tot nader order dicht.

Lees meer over het coronavirus: