Elon Musk heeft vrijdag eindelijk verklapt waar de kleine camera’s net boven de achteruitkijkspiegels in Tesla-voertuigen voor dienen.

De topman en oprichter van de Californische fabrikant van elektrische auto’s reageerde op Twitter op de vraag van een fan. Die liet in een filmpje zien hoe je de camera ook makkelijk kunt bedekken.

In zijn reactie vertelt Musk dat de camera een functie krijgt, als Tesla met zelfrijdende auto’s de concurrentie aangaat met taxidiensten zoals Uber en Lyft.

Tesla-bezitters kunnen in de toekomst hun auto tegen betaling beschikbaar stellen voor de nog te lanceren zelfrijdende taxidienst van Musk. Via de camera kan de eigenaar passagiers op afstand in de gaten houden. Bijvoorbeeld om te zien of die de auto netjes achterlaten.

De Tesla-topman benadrukte dat de camera’s momenteel niet gebruikt worden. “Alleen de externe camera’s worden gebruikt. Zodra de interne camera’s geactiveerd worden, krijgen eigenaren de mogelijkheid die aan- of uit te zetten.”

Lees ook op Business Insider

Gaat Musk zijn ambities waarmaken?

Musk heeft al langer de ambitie om zelfrijdende auto’s in te zetten voor onder meer deeltritjes. In 2016 kondigde hij zijn eerste plannen aan. Afgelopen woensdag zei Musk dat er later deze maand een bijeenkomst komt met investeerders over toekomst van zelfrijdende Tesla-taxi’s.

Critici verwijten het Musk dat hij veel te enthousiast is over de mogelijkheden van de technologie voor zelfrijdende auto’s.

Een analist van adviesbureau Navigant vertelde afgelopen februari aan Business Insider dat het scheppen van overdreven verwachtingen de veiligheid van eventuele gebruikers in gevaar brengt.

Lees meer over elektrische auto’s: