• Topman Elon Musk van Tesla noemt topbelegger Michael Burry een ‘broken clock’ op Twitter.
  • Burry uitte de afgelopen dagen felle kritiek op Musk en heeft zijn Twitter-account inmiddels weer verwijderd.
  • Volgens Burry is het aandeel Tesla zwaar overgewaardeerd.

“A broken clock.” Dat is topbelegger Michael Burry in de ogen van Elon Musk, de topman van Tesla.

Burry, die beroemd werd vanwege het voorspellen van de kredietcrisis in 2008, lokte deze reactie uit met zijn felle kritiek op Musk en diens autobedrijf.

De topbelegger, die de baas is van vermogensbeheerder Scion Asset Management, staat al langere tijd bekend als Tesla-scepticus. Maar de recente verkoop van aandelen Tesla door Musk – ter waarde van inmiddels bijna 8 miljard dollar – bleek voor Burry reden om zijn gebruikelijke kritiek verder op te schroeven.

Burry suggereerde onlangs op Twitter dat de techmiljardair wellicht aandelen Tesla wil verkopen om persoonlijke schulden af te lossen. Ook beweerde hij dat Tesla profiteert van door de belastingbetaler gefinancierde overheidssubsidies.

Dit is niet de eerste keer dat Burry, wiens Twitter-account momenteel weer op non-actief staat, controversiële uitingen doet op het socialemediaplatform. De topbelegger heeft er de laatste tijd een gewoonte van gemaakt om zijn Twitter-account te activeren, enkele waarschuwingen over financiële markten te tweeten en zijn pagina vervolgens weer offline te halen.  

Lees ook: Topbelegger Michael Burry van ‘The Big Short’ verwijdert opnieuw zijn Twitter-account, enkele dagen nadat hij waarschuwde voor een gigantische beurscrash

Na flink wat kritiek te hebben geïncasseerd, reageerde Musk maandagavond. “Burry is a broken clock”, tweette de topman van Tesla.

Zijn tweet was waarschijnlijk een verwijzing naar Burry’s doomsday-achtige voorspellingen over de huidige staat van de aandelenmarkt en over bepaalde bedrijven zoals Tesla.

Ondanks de overtuiging van Burry dat de koersontwikkeling van Tesla symbolisch is voor een enorme zeepbel op de beurs, die in de optiek van Burry dramatisch kan crashen, blijven aandelenmarkten vooralsnog rond recordhooges noteren. Ook het aandeel Tesla is, met de nodige schommelingen, sterk in waarde gestegen.

Lees ook: Elon Musk is nu 3 keer zo rijk als Warren Buffett – zijn vermogen is groter dan het nationaal inkomen van Zuid-Afrika

Burry’s laatste post voordat hij zijn Twitter-account verwijderde, was van een koersgrafiek van Tesla. Hierbij gaf hij aan dat Musk had gezegd dat de koers van Tesla “te hoog” was rond de 180 dollar, terwijl het aandeel inmiddels meer dan 1.000 dollar waard is. “Denk daar maar eens over na”, zei Burry.

Ondanks zijn kritiek op de autofabrikant besloot Burry afgelopen kwartaal wel afstand te doen van zijn shortposities op Tesla, waarmee de fondsmanager speculeerde op een daling van het aandeel.

LEES OOK: Elon Musk begint Twitterfittie met Bernie Sanders over ultrarijken die ‘meer belasting zouden moeten betalen’