• Topbelegger Michael Burry heeft opnieuw zijn Twitter-account gewist, nadat hij een reeks waarschuwingen had gepubliceerd.
  • De vermogensbeheerder, bekend van het boek en de film ‘The Big Short’, sloeg vorige week alarm over een enorme zeepbel op financiële markten en voorspelde een hevige crash.
  • Burry waarschuwde afgelopen week ook voor onder meer cryptovaluta en inflatie.

De Amerikaanse topbelegger Michael Burry heeft maandag opnieuw zijn Twitter-account gewist, nadat hij vorige week in een tweet alarm sloeg over een gigantische zeepbel op de beurs – en de grootste crash in de geschiedenis voorspelde.

De vermogensbeheerder, die bekend werd door het boek en de film ‘The Big Short’, keerde vorige week terug op Twitter, nadat hij zijn account begin april ook al verwijderde. Tijdens zijn kortstondige terugkeer twitterde hij over diverse onderwerpen, van beleggingsadvies tot songteksten. Ook gaf hij commentaar op cryptovaluta, aandelen, inflatie en financiële reddingsoperaties van overheden.

“Grootste speculatieve zeepbel aller tijden op alle fronten”, luidde zijn omschrijving van de staat van de markten vorige week. “Het enige wat de hype en speculatie doen, is kleine beleggers binnentrekken voor de moeder aller crashes”, twitterde hij een paar dagen later.

De topman van hedgefonds Scion Asset Management waarschuwde in tweets die sindsdien zijn gewist, dat de bitcoin is overgewaardeerd en dat de hausse in cryptovaluta wordt aangedreven door een gevaarlijke golf van beleggen met geleend geld.

Ook omschreef hij de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, als een "misplaatst monster", omdat de centrale bank in de ogen van Burry te veel gericht is op het voorkomen van koersdalingen op de beurs.

Beleggingstips van Burry

Burry gaf ook wat beleggingstips. "Analyseer, denk onafhankelijk, wees geïnformeerd, spoor de gegevens op en je zult een hoop weten waar niemand anders van op de hoogte is", twitterde hij.

Opvallend genoeg is de topbelegger minder negatief over aandelen van Big Tech dan je zou verwachten. Hij schreef recente stijgingen van de koersen van Alphabet, het moederbedrijf van Google, en Facebook toe aan "heel goede redenen die mijn persoonlijke afkeer volkomen aftroeven."

Een volger van Burry die vroeg of hij is benaderd voor een nieuwe film, kreeg het antwoord. "Geloof het of niet, ja."

Burry is bekend van 'The Big Short', een boek van auteur Michael Lewis waarin wordt beschreven hoe Burry miljarden verdiende doordat hij de zeepbel op de Amerikaanse huizenmarkt en de kredietcrisis van 2008 op tijd voorzag. De hedgefondsbaas werd in de verfilming vertolkt door acteur Christian Bale.

[activecampaign form=24]

LEES OOK: Topbelegger Michael Burry van ‘The Big Short’ is terug op Twitter en waarschuwt dat we ‘de grootste speculatieve zeepbel aller tijden’ meemaken op de beurs