• De enige meme-munt die Elon Musk bezit is de dogecoin, zo onthulde hij zondag.
  • Op de vraag hoeveel shiba inu coins hij bezit, antwoordde de topman van Tesla: “Geen.”
  • Wel zorgde een tweet van Musk over zijn Shiba Inu-puppy Floki begin oktober voor een enorme koerssprong bij de gelijknamige cryptomunt.

Elon Musk bezit geen shiba inu coins, zo liet hij zondag weten op Twitter. De topman van Tesla telt wel bitcoin, ether en dogecoin tot zijn vermogen.

Begin oktober zorgde een tweet van Musk over zijn Shiba Inu-puppy Floki voor een enorme koerssprong bij de gelijknamige cryptomunt. Inmiddels staat de shiba inu coin qua totale marktwaarde op de dertiende plaats van alle cryptomunten.

Lees ook: Shiba inu coin maakt sprong van 50% in 1 dag nadat Elon Musk een foto van zijn hond deelt op Twitter

Maar ondanks dat de topman van Tesla flirt met de shiba inu coin, lijkt hij deze niet in zijn bezit te hebben. Op Twitter vroeg een shiba inu-fan hoeveel van de munten Musk bezit. “Geen”, antwoordde de miljardair.

In een vervolg-tweet schreef Musk dat hij enkel bitcoin, ether en dogecoin bezit.

Shiba inu coin maakt ongekende stijging door

De shiba inu coin, die in augustus vorig jaar door ene ‘Ryoshi’ is gecreëerd, bereikte op 24 oktober een all-time high van 0,00004442 dollar. De munt wordt, mogelijk door Musks uitspraak, inmiddels verhandeld tegen een lagere koers van ongeveer 0,00004275 dollar.

De shiba inu coin, die is opgericht als Ethereum gebaseerd alternatief voor de ludieke dogecoin, is sinds begin dit jaar met meer dan 56.000 procent gestegen.

Maar dat wil niet zeggen dat een enkele munt veel waard is. Waar je met de dogecoin in centen kan tellen, moet je met de shiba inu coin tot meer dan vier cijfers achter de komma werken voor de waarde van één token.

Er is overigens geen technische relatie tussen de shiba inu coin en de dogecoin, het gaat puur om een emotionele band. Beide munten zijn immers een parodie op het concept van cryptomunten en – wellicht nog belangrijker – ze hebben een gelijksoortige naam en visuele identiteit. De mascotte van de dogecoin is immers ‘doge’, een meme op basis van een Japans hondenras: de shiba inu.

FOMO heerst bij altcoins

De kenmerkende volumestijgingen van de shiba inu coin zijn toe te schrijven aan de "FOMO [Fear Of Missing Out, red.] die typisch ontstaat wanneer de belangstelling voor de munt piekt en handelaren zich haasten om deel te nemen aan de rally”, aldus Nirmal Ranga van cryptobeurs ZebPay.

Altcoins zoals de dogecoin en de shiba inu coin – maar ook de avax van Avalanche, de ada van Cardano en de matic van Polygon – zijn in trek onder handelaren, omdat hun grote prijsschommelingen enorme beloningen kunnen opleveren. Dit in tegenstelling tot de meer gevestigde cryptomunten zoals de bitcoin en ether.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Parodiemunt Shiba Inu schiet 50% omhoog naar nieuw record – sinds 1 januari werd hypemunt ruim 500.000 keer zoveel waard