• De shiba inu coin, een parodie op de ludieke dogecoin, is in een dag tijd met zo’n 50 procent gestegen na een tweet van Elon Musk.
  • De topman van Tesla tweette een foto van zijn shiba inu-pup, Floki, waardoor #SHIB trending werd op het platform.
  • De altcoin is sinds begin dit jaar bijna 17.000 procent gestegen.

De shiba inu coin, een nazaat van de meme-munt dogecoin, is in een dag tijd met ongeveer 50 procent gestegen.

De munt noteerde maandagochtend een prijs van ongeveer 0,0000084 dollar. Inmiddels heeft de crypto een nul weggewerkt en wordt deze verhandeld tegen zo’n 0,0000132 dollar per munt, aldus de site Coinmarketcap.

Reden voor de prijsstijging is een tweet van Elon Musk, de topman van Tesla. Voorafgaand aan de koerssprong deelde hij een foto van zijn shiba inu-pup op Twitter, waardoor #SHIB trending werd op het platform.

Dit is niet de eerste keer dat Musk zijn hond tentoonstelt op Twitter. Op 13 september deelde hij een foto met de tekst "Floki is gearriveerd". Opmerkelijk genoeg had dat toen geen effect op de koers van de cryptomunt. Er wordt dan ook al langere tijd geclaimd dat Musks invloed op de cryptomarkt aan het afnemen is.

Altcoins presteren tot dusver sterk dit jaar

De shiba inu coin, die in augustus 2020 is opgericht als Ethereum-gebaseerd alternatief voor de ludieke dogecoin, is sinds begin dit jaar met bijna 17.000 procent gestegen.

Maar dat wil niet zeggen dat een enkele munt veel waard is. Waar je met de dogecoin in centen kan tellen, moet je met de shiba inu coin tot meer dan vier cijfers achter de komma werken voor de waarde van één token.

Ook andere altcoins zijn dit jaar flink in prijs gestegen. De avax van Avalanche, de ada van Cardano en de matic van Polygon staan sinds begin dit jaar op stijgingen van respectievelijk 1.900, 1.100 en 7.000 procent.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Dit zijn 6 altcoins die experts nauwlettend in de gaten houden in de slotmaanden van 2021