De bekende Amerikaanse juwelier Ben Baller zegt dat Tesla zijn afspraak met CEO Elon Musk heeft afgezegd nadat hij op sociale media had gemeld dat hij opgesloten had gezeten in zijn Model X.

Baller beschreef dat incident op Instagram en plaatste daar op 14 april ook het antwoord van Tesla. Hij zegt 47 minuten opgesloten te hebben gezeten in zijn Model X toen de auto in de spaarstand ging. Hij kon er uiteindelijk uitklimmen via de kofferbak.

Volgens Baller liet de assistent van Musk weten dat hij bij toekomstige problemen contact met haar op moet nemen in plaats van verhalen te plaatsen op sociale media. Ook zegde ze zijn afspraak met Musk af.

De ontmoeting was ingepland omdat Baller de CEO van Tesla een ring ter waarde van 37.000 dollar cadeau wilde geven met daarop de naam en het logo van Tesla. Baller gaat de ring nu veilen en doneert de opbrengst aan het goede doel.

Baller zegt te begrijpen waarom de afspraak is afgezegd, maar voegde er wel aan toe dat het incident met zijn Model X wel serieuze veiligheidsvragen opwerpt.

“Ik zal mijn kinderen nooit meer toestaan bij mij in een Tesla te stappen, zeker niet in Londen aangezien we zelfs niet een risico van 1 procent kunnen lopen vast te komen te zitten terwijl hij een astma-aanval krijgt en we moeten wachten op de hulpdienst van Tesla die niet komt”, schreef hij. “Ik ben niet tegen Elon of tegen Tesla, maar wil alleen maar zeggen dat deze auto niet geschikt is voor mij of mijn familie”, zegt Baller over de Model X.

Tesla heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Lees ook op Business Insider

Lees meer over Tesla en Elon Musk: