• Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat hij zijn laatst overgebleven huis gaat verkopen, een grote woning in de Bay Area in Californië.
  • Musk zegt dat hij zijn andere huizen al heeft verkocht om een kolonie op Mars te kunnen financieren.
  • Volgens Musk is zijn huis in Californië “een speciale plek” en hij wil het verkopen aan een grote familie.

Techmiljardair Elon Musk heeft maandag laten weten dat hij zijn “laatst overgebleven huis” wil gaan verkopen.

Musk noemt zijn woning in de Bay Area in Californië “een speciale plek” en zegt het huis te willen verkopen aan een grote familie.

Musk heeft meerdere keren gezegd dat hij vrijwel al zijn bezittingen, waaronder zijn huizen, wil verkopen om een kolonie op Mars te financieren. Hij wil in 2050 een miljoen mensen naar Mars hebben gestuurd.

De mededeling om zijn huis te verkopen volgt een publicatie van ProPublica vorige week waarin staat dat zowel Tesla en SpaceX tussen 2014 en 2018 slechts 455 miljoen dollar aan belasting heeft betaald, terwijl het vermogen van Musk – CEO van beide bedrijven – in die periode met 14 miljard dollar toenam.

In antwoord op die publicatie tweette Musk woensdag dat hij inkomstenbelasting zal blijven betalen in Californië, zelfs als hij naar Texas is verhuisd. Ook zei hij dat hij maar één huis bezit: een woning in de Bay Area in Californië dat hij verhuurt voor "evenementen".

Hij wil dat huis nu verkopen, blijkt een tweet die hij maandagochtend Amerikaanse tijd plaatste.

Musk zei vorige week dat hij al zijn andere huizen heeft verkocht en dat hij het huis in Boca Chica in Texas waar hij momenteel woont huurt van zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX.

"Het gaat heel veel geld kosten om een stad op Mars te bouwen", zei Musk in december in een interview met CEO Mathias Döpfner van Axel Springer, het moederbedrijf van Insider. "Ik wil zoveel mogelijk bijdragen aan een stad op Mars. En dat komt neer op heel veel kapitaal."

Lees meer over Elon Musk: