Donald Trumps presidentiële pr-team kwam dinsdag met een video waarin de president een bad guy is. En niet zomaar eentje: hij speelt Thanos, de ultieme slechterik uit de Avengers-serie die door superhelden ervan wordt weerhouden het complete universum te vernietigen.

De video is te zien op het Twitter-account @trumpwarroom dat wordt beheerd door Trumps campagneteam.

In het filmpje is te zien hoe Trump, wiens gezicht op het lichaam van Thanos is gemonteerd, met één vingerknip drie belangrijke vijanden doet verdwijnen. Om precies te zijn de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, de voorzitter van de commissie voor Justitie van het Amerikaanse Huis Jerry Nadler én de voorzitter van de juridische commissie en de selectiecommissie voor inlichtingendiensten Adam Schiff.

De video verscheen kort nadat de president op maandag twee impeachment-aanklachten aan zijn broek kreeg: eentje voor machtsmisbruik, de ander voor obstructie van het Congres. In een reactie op Twitter schold Trump de Democraten uit voor leugenaars, kort daarop verscheen de video.

“De Democraten in het Huis kunnen impeachen wat ze willen, president Trumps herverkiezing is onafwendbaar”, aldus de tweet die de video vergezelde.

Thanos vingerknipt mensen naar de andere wereld

Thanos is een kale, genocidale warlord met een nogal bultig voorkomen. Als wapen heeft hij een infinity gauntlet, een soort metalen reuzenhandschoen met extreme krachten. Als Thanos met zijn vingers knipt, sterft de helft van al het leven. Thanos duikt op in de films Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

thanos gauntlet

Foto: Thanos, een slechterik uit de Avengers- franchise. Bron: Marvel

“Ik ben onvermijdelijk”, zegt Thanos tegen Iron Man op het spannendste moment van Avengers: Endgame. Daarna leggen de helden Thanos voorgoed het zwijgen op.

Twitteraars verbazen zich over de vergelijking tussen Trump en Thanos

Impeachment press conference

Foto: Voorzitter Nancy Pelosi met Jerry Nadler en Adam Schiff op 10 december. Bron: Saul Loeb/AFP via Getty Images

Veel twitteraars wezen op het slechte karakter van Thanos en vragen zich af waarom de president vergeleken wordt met deze slechterik door zijn eigen campagneteam.

Sommige twitteraars wijzen erop hoe Thanos in zijn machtswellust genocide pleegt waarbij hij zelfs zijn bloedeigen adoptiedochter vermoordt.

Weer anderen wijzen erop dat Thanos uiteindelijk zelf sterft, niet per se het kenmerk van een winnaar.

Kers op de taart: Thanos slaagt er evenmin in om mensen echt voorgoed te laten verdwijnen.

“Iemand is vergeten de Trump War Room te vertellen hoe Thanos eindigt in Avengers: Endgame“, aldus een twitteraar.

Lees meer: