Donald en Melania Trump dineren aan een met touw afgezette tafel in een restaurant van Trumps resort  Mar-a-Lago, schrijft journalist Michael Wolff in zijn nieuwe boek.

“Ze worden een beetje als dierentuindieren bekeken”, luidt zijn eerste vergelijking met de vip-tafel van het voormalig presidentskoppel te midden van bewonderaars.

Wolff schrijft dat ze hun diner doorbrengen met handen schudden en het begroeten van fans.

Trump-aanbidder zijn is volgens hem de enige kwalificatie voor een lidmaatschap van Mar-a-Lago.

Voormalig president Donald en Trump en zijn vrouw Melania eten vaak alleen aan een met touw omheinde tafel te midden van een patiorestaurant in zijn resort Mar-a-Lago. Dat valt te lezen in een voorpublicatie in The Times of London van het nieuwe boek van journalist Michael Wolff.

De Trumps worden “een beetje als dierentuindieren bekeken”, schrijft Wolff in “Landslide: The Final Days of the Trump Presidency”. Om die vergelijking vervolgens bij te stellen: “Nee, nee, dat klopt niet. Ze zijn als een pas getrouwd stel: elke avond is een bruiloft waar ze hun diner doorbrengen met het begroeten van vrienden en fans”

Sinds zijn vertrek uit het Witte Huis woont Trump in zijn club in Florida, waar hij Republikeinse senatoren en congresleden ontvangt die steun van de voormalig president zoeken. Meestal dineert hij op de patio en verschijnt net als die is gevuld. “Op dat moment staat iedereen op en applaudisseert”, schrijft Wolff.

In het boek wordt in twijfel getrokken of Melania Trump ook op Mar-a-Lago woont.

"Vier jaar lang was nooit helemaal duidelijk in hoeverre ze tijd doorbracht in het Witte Huis of in een huis in Maryland waar ze haar ouders had ondergebracht", schrijft Wolff. "Assistenten waren terughoudend in navraag doen of het zich openlijk afvragen. Ook hier, in Mar-a-Lago, is het onduidelijk."

In het begin van Trumps presidentschap haalde Melania krantenkoppen door niet meteen in het Witte Huis te gaan wonen. Ze bleef met hun zoon Barron in New York tot het einde van zijn schooljaar, een beslissing die naar verluidt zo'n 27 miljoen dollar aan beveiliging heeft gekost.

Officieel heeft Melania Trump haar eigen kantoor maar na haar vertrek uit het Witte Huis is ze uit de schijnwerpers gebleven. "Ze is helemaal niet aanwezig op Mar-a-Lago. Ze begeeft zich niet onder mensen en heeft zelden contact met het personeel van haar man", vertelde een naaste van het stel in april aan CNN.

Het clubleven op Mar-a-Lago is 'ouderwets'

Volgens CNN deelt het echtpaar "een grote suite met kamers" in het pand. Melania's ouders zouden er weken achtereen verblijven in hun eigen suite. De voormalig first lady "maakt ook regelmatig uitstapjes naar de spa op het terrein" en zou volgens een bron die CNN sprak soms twee keer per dag een behandeling ondergaan.

Drie personen die bekend zijn met de dineroptredens van de Trumps vertelden CNN dat Melania "glimlacht en zwaait als andere tafelgasten opstaan van hun stoelen om te applaudisseren voor de komst van het voormalig presidentiële echtpaar naar de eetzaal".

Het boek van Wolff beschrijft een "ouderwets clubleven" op Mar-a-Lago, met Croque Singles, een Prime Rib Night en posterborden met het schema.

De enige kwalificatie voor een lidmaatschap - buiten de inschrijfkosten van 250.000 dollar nu tegen 150.000 dollar vóór Trumps presidentschap, plus een forse jaarlijkse bijdrage - is dat je een hopeloze Trump-aanbidder moet zijn", schrijft Wolff. "Dit is eerder een esthetisch dan een politiek statement - in de ban van een supercelebrity."

Lees meer over Donald Trump: