President Donald Trump heeft renovaties van First Lady Melania in hun resort Mar-a-Lago laten verwijderen.

“Hij was er niet blij mee,” vertelde een bron tegen nieuwszender CNN.

Trump zou met kerst na aankomst in Florida humeurig zijn geweest.

President Donald Trump is voor de kerstdagen op zijn landgoed Mar-a-Lago in Florida geweest. Toen hij daar aankwam, was hij zo ontevreden over de herinrichting – die onder toeziend oog van zijn vrouw Melania tot stand was gekomen – dat hij alles weer liet weghalen, zo meldt nieuwszender CNN.

“Hij was er niet blij mee,” vertelde een bron tegen CNN, die eraan toevoegde dat Trump het personeel van het resort bij zijn aankomst een veeg uit de pan gaf. Daarna sommeerde hij het personeel om “wit marmer en een overvloed aan donker hout” te verwijderen. Dat gebeurde vervolgens.

Het is overigens niet de eerste keer dat de inspanningen van Melania op het gebied van interieurontwerp door haar man worden bekritiseerd. Tijdens Thanksgiving gaf Trump aan niet blij te zijn met renovaties die door de First Lady aan de presidentiële residentie Camp David waren aangebracht, aldus CNN.

Renovatie van Mar-a-Lago

Trump en First Lady Melania kwamen op 23 december aan in Florida om de kerstdagen en de jaarwisseling in Mar-a-Lago door te brengen. Het presidentiële paar keert begin januari terug naar Washington.

Trump toonde zich volgens een bron die CNN sprak, rond de kerstdagen "humeurig" en trok zich na aankomst in Mar-a-Lago terug in zijn privévertrekken. Hij kwam afgelopen maandag wel even tevoorschijn om een pasgetrouwd stel te feliciteren en gedag te zeggen.

De renovaties van het resort zijn bedacht en begeleid door de First Lady en haar binnenhuisarchitect Tham Kannalikham.

ABC News meldde afgelopen november dat Mar-a-Lago zou worden gerenoveerd. In december berichtte People Magazine dat de vertrekken van de president zouden worden "uitgebreid en opgeknapt" om ze "groter, moderner en comfortabeler te maken."

Melania Trump. Bron: Pool / Getty Images
Melania Trump. Bron: Pool / Getty Images

Het Oud- en Nieuwfeest van de president met 500 genodigden staat nog steeds op de planning, zo weet CNN.

Trump zwijgt publiekelijk nog altijd over zijn toekomstplannen. De Democraat Joe Biden neemt in principe op 20 januari het stokje over in het Witte Huis. De verwachting is dat Trump zal verhuizen naar Mar-a-Lago.

Al voor de verkiezingsnederlaag van begin november hebben Donald en Melania Trump de banden met Florida aangehaald. In september 2019 veranderde het paar hun primaire verblijfsplaats van Manhattan naar Palm Beach.

LEES OOK: Zo heeft Melania Trump het Witte Huis in kerstsferen gestoken – wetenschapper en zorgmedewerker hangen als subtiele hint in de boom