• President Trump en zijn familie zijn naar verluidt van plan naar zijn Mar-a-Lago Club in Florida te verhuizen als ze het Witte Huis uit moeten.
  • Mar-a-Lago Club is een landgoed van acht hectare met 128 luxe kamers, zwembaden, privéstranden en restaurants.
  • Tijdens zijn presidentschap ontving Trump diverse wereldleiders op Mar-a-Lago, onder wie de Chinese president Xi Jinping en de Japanse premier Shinzo Abe.

President Donald Trump is naar verluidt van plan om permanent naar zijn Mar-a-Lago Club in Florida te verhuizen als hij op 20 januari uit het Witte Huis moet vertrekken. Hij heeft zich nog altijd niet neergelegd bij zijn verkiezingsnederlaag, maar zijn vrouw Melania Trump is volgens bronnen al volop bezig met de voorbereidingen op de verhuizing.

Tijdens zijn presidentschap trokken Donald Trump en zijn familie zich al regelmatig terug in Mar-a-Lago. Trump noemt zijn resort aan zee het ‘Witte Huis voor de Winter’.

Het resort in Palm Beach werd gebouwd begin twintigste eeuw en is het op één na grootste huis in Florida. Het is het ‘huisje’ voor het weekend van de familie en de president gebruikte het voor meerdere gelegenheden om topfunctionarissen te ontvangen.

Maar bovenal is Mar-a-Lago een plek voor overdadige luxe. Er zijn talloze kamers en hallen met ornamenten.

Een kijkje in het complex en wat er voor nodig is om lid te worden:


Mar-a-Lago Club is een landgoed van acht hectare met 128 kamers. De erfgename van Post Cereal bouwde het in 1927. Het beslaat de volledige breedte van het eiland Palm Beach, Miami.

Foto: John Raedle/Getty Images

Bron: Town and Country Magazine


Trump kocht het landgoed en de aanwezige antieke meubels in 1985 voor 8 miljoen dollar.

Foto: Donald Trump Jr. en Vanessa Trump tijdens hun bruiloft in 2005. (Photo by Evan Agostini/Getty Images)

Bron: Town and Country Magazine


Vandaag de dag is dit hét speelterrein van de familie Trump, maar is het ook open voor mensen die een lidmaatschap kopen. In de jaren negentig kostte dit 50.000 dollar, maar sinds Trump president is ligt het prijskaartje op 200.000 dollar.

Foto: Gustavo Caballero/Getty Images

Bron: Palm Beach Daily News


Leden betalen ook nog eens een jaarlijkse vergoeding van 14.000 dollar, en moeten minimaal 2.000 dollar aan dinerkosten afkopen.

Foto: Het nieuwjaarsgala van Mar-a-Lago. AP Photo/Evan Vucci

Leden van de club hebben toegang tot de zwembaden, stranden, restaurants en privé-kamers. Ook kunnen ze het resort huren voor evenementen zoals bruiloften, bar mitswa en benefietavonden.

Foto: Julie Zeveloff/Business Insider

Trump heeft het ook gebruikt voor talloze evenementen, onder andere voor zijn campagne. Zoals hieronder, in de grote balzaal van Mar-a-Lago.

Foto: Getty/Win McNamee

De meeste mensen komen echter niet voorbij de ingang.

Foto: Alan Diaz/AP

Degenen die wel naar binnen mogen, worden getrakteerd op een gedetailleerde portiek in het hoofdgebouw met neogotische en Andalusische accenten.

Foto: Evan Vucci/AP

Eenmaal binnen doet het interieur denken aan een Europees paleis met dure, antieke meubels. De belangrijkste woonkamer van de club heeft hoge plafonds en goud op alle muren.

Foto: Trump praat met militairen tijdens Thanksgiving 2017. Alex Brandon/AP

Hier gebruiken de president en first lady Melania de bibliotheek om hun kinderen te bellen op kerstavond.

Foto: Kerstavond Mar-a-Lago. Carolyn Kaster/AP

Niet alle kamers zijn zo weelderig. In deze kamer kwam Trump samen met zijn adviseurs om opdracht te geven voor raketaanvallen in Syrië, na chemische aanvallen van president Bashar al-Assad op zijn eigen bevolking.

Foto:  White House Press Secretary

Bron: Business Insider


Trump ontving ook diverse wereldleiders in het resort, waaronder de Chinese president Xi Jinping en premier Shinzo Abe van Japan. In februari 2017 ontstond er commotie toen Trump de nationale veiligheid besprak met Abe terwijl diverse bezoekers mee konden kijken.

Foto: Een foto die Richard DeAgazio op zijn Facebook-pagina plaatste. Screenshot/Facebook

Bron: Business Insider


Trump liet het luxueuze interieur van Mar-a-Lago volledig tot zijn recht komen toen Xi het complex bezocht. Zoals gebruikelijk waren er overal bloemen te vinden.

Foto: Trump met Xi Jinping (center R) en hun vrouwen. Alex Brandon/AP

Bron: Business Insider


Trump ontving de Chinese delegatie in de neobarokke hal van Mar-a-Lago.

Foto: Alex Brandon/AP

Geen detail werd overgeslagen voor het bezoek.

Foto: Alex Brandon/AP

Door de ligging kan Trump met zijn eigen helikopter naar het resort vliegen als hij geen zin heeft in de Air Force One.

Foto: Carolyn Kaster/AP

Gasten die geen fan zijn van de vele stranden kunnen relaxen bij de vele zwembaden. Net als Trump en zijn team beveiligers klaarblijkelijk doen.

Foto: Trump met zijn staff. Lynne Sladky/AP

Sinds de start van Trumps campagne staat Mar-a-Lago synoniem voor de weelderige levensstijl van de president. De feestjes die hij geeft, zoals die van Oudjaarsavond en Superbowl Sunday 2017, duren tot diep in de nacht.

Foto: Trump, zijn vrouw en hun zoon voor hun New Year’s Eve gala. AP Photo/Evan Vucci

Het is niet gek dat Trump en zijn familie hier zo vaak mogelijk komen, ver weg van de intriges en het drama van Washington.

Foto: Trump, zijn familie en gasten kijken naar de Super Bowl. Reuters/Carlos Barria

Nu het presidentschap van Trump ten einde loopt wil hij naar verluidt permanent naar Mar-a-Lago verhuizen

Donald en Melania Trump vertrekken op 14 februari 2020 vanuit het Witte Huis naar Mar-a-Lago. Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Donald Trump is volgens People van plan om permanent naar Mar-a-Lago te verhuizen als hij op 20 januari het Witte Huis moet verlaten. Zijn vrouw Melania zou al volop bezig zijn met het voorbereiden van de verhuizing en een school voor hun zoon Barron aan het zoeken zijn.


De buren van Mar-a-Lago proberen te voorkomen dat Trump zich er permanent gaat vestigen

Foto: EPA/ERIK S. LESSER

De nieuwe buren van president Donald Trump hebben juridische stappen genomen om te voorkomen dat hij permanent naar zijn landhuis en golfresort Mar-a-Lago in Florida verhuist, schreef The Washington Post op 15 december 2020. De familie DeMoss heeft een klachtenbrief geschreven aan de gemeente Palm Beach en de Amerikaanse geheime dienst, waarin ze stellen dat het onrechtmatig zou zijn als Trump fulltime intrekt in de woning. 

Lees hier meer over het aankomende vertrek van Donald Trump uit het Witte Huis: