Premium content ophalen
  • De dogecoin kan voorbij de 1 dollar stijgen als de ludieke cryptomunt meer toepassingsmogelijkheden krijgt, aldus cryptospecialist David Gokhshtein.
  • Hij denkt dat de groeiende populariteit van altcoins ook meer gevestigde cryptomunten als de bitcoin en ether ten goede komt.
  • Gokhshtein tipt 5 altcoins die volgens hem potentie hebben.

De dogecoin, een ludieke cryptomunt die in 2013 als grap ontstond, heeft dit jaar flink aan de weg getimmerd. Alleen al deze maand staat de munt op een plus van 11 procent. Sinds begin dit jaar is de waarde van de dogecoin met bijna 5.000 procent gestegen.

Dat komt mede door een legioen aan kleine particuliere beleggers dat de koers naar 1 dollar wil zien stijgen – een verviervoudiging van het huidige niveau. En dat gaat ze lukken, zegt cryptospecialist David Gokhshtein.

“Ik geloof er heilig in dat de dogecoin naar 1 dollar zal gaan”, vertelde Gokhshtein tegen Insider. “Je hebt Vitalik [de mede-oprichter van cryptoplatform Ethereum, red.], die nu in de stichting van dogecoin zit. Als Ethereum helpt met het bouwen of aanpassen van dingen binnen het ecosysteem van de dogecoin, zijn de kansen legio. Het blijft niet bij één dollar.”

Premium content ophalen