• Een manager bij zakenbank Goldman Sachs nam naar verluidt ontslag, nadat hij miljoenen verdiende aan dogecoin.
  • De ex-medewerker van de zakenbank, Aziz McMahon, zou met zijn fortuin een hedgefonds willen beginnen.
  • Het verhaal van McMahon benadrukt het cowboy-achtige imago van dogecoin.

Een hoge manager van Goldman Sachs heeft volgens de website eFinancialCareers zijn baan opgezegd, nadat hij miljoenen winst boekte op zijn investeringen in de cryptomunt dogecoin.

De man in kwestie, Aziz McMahon, werkte al meer dan 14 jaar bij de Londense tak van de zakenbank. Goldman Sachs bevestigt zijn vertrek, maar kon de reden niet bevestigen. McMahon was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Bronnen rondom McMahon bevestigen tegenover eFinancialCareers dat hij zijn nieuwe fortuin wil steken in het oprichten van een hedgefonds.

Dogecoin: een grote grap?

Dogecoin begon als een grap in 2013, maar steeg dit jaar op ongekende wijze in waarde. Mede dankzij de steun van bekende figuren als Elon Musk, Mark Cuban, rapper Snoop Dogg en Kiss-muzikant Gene Simmons.

Omdat de waarde van dogecoin sterk fluctueert, hebben vooral jonge beleggers er veel geld mee kunnen verdienen (en verliezen).

Doordat investeerders steeds meer geld pompen in dogecoin is de munt uitgegroeid tot de op vier na grootste cryptovaluta ter wereld. Coingecko schat de marktwaarde van Doge momenteel op 63 miljard dollar.

Dogecoin daalt na SNL-optreden van Musk

Dit weekend daalde de waarde dogecoin met 30 procent na een optreden van Elon Musk bij sketchcomedyshow Saturday Night Live. De Tesla-topman grapte dat de crypto een 'manier was om extra geld te verdienen' en 'zo echt was' als een dollarbiljet. Hij voorspelde ook dat dogecoin 'de wereld over zou nemen.'

Veel leidinggevenden uit de bankwereld lieten zich de afgelopen tijd in met de cryptomarkt.

John Dalby, voormalig financieel directeur van Bridgewater Associates, ging aan de slag bij de cryptofirma NYDIG. Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de US Commodity Futures Trading Commission, werkt nu bij crypto dienstverlener BlockFi.

[activecampaign form=28]

Lees meer over dogecoin: