Maaltijdbezorger Deliveroo gaat zijn koeriers verzekeren tegen bedrijfsongevallen. De zelfstandige bezorgers die als gevolg van een ongeval tijdens het werk uit de roulatie zijn, krijgen nog een maand driekwart van hun salaris doorbetaald, zo maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Alle 35.000 bezorgers die voor het bedrijf in twaalf landen actief zijn, worden automatisch verzekerd. “De verzekeringen dekken de kosten van arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval tijdens het werk en de aansprakelijkheidskosten.” Ook specifieke medische kosten vallen daaronder, zoals de tandarts.

Kritiek

Deliveroo heeft onlangs veel kritiek gekregen vanwege de arbeidsvoorwaarden van de koeriers. Het bedrijf besloot om alleen nog maar met zzp’ers te werken en niet meer met vaste contracten. Dat zorgde voor ophef in onder meer Den Haag.

Begin dit jaar haalde een Amsterdamse maaltijdbezorger genoeg geld op om een zaak tegen zijn werkgever aan te spannen. “Een zzp’er zou z’n eigen tarieven moeten kunnen bepalen en ook welke opdrachten hij wel of niet aanneemt. Dat kan als bezorger van Deliveroo niet,” zei Sytze Ferwerda, die in loondienst wil blijven, tegen Het Parool.

LEES OOK: Zo spreek je quinoa en andere moeilijke namen van eten en drinken wél uit