• De vergoeding van stagiairs die een HBO- of WO-opleiding volgen, is dit jaar gestegen van gemiddeld 477 euro naar 505 euro per maand.
  • Door de coronacrisis is het aantal stageplekken wel fors gedaald: met 46 procent.
  • Net als vorig jaar bieden de consultants van Andersson Elffers Felix in Utrecht met 1.650 euro per maand de best betaalde stage.

Bedrijven betalen steeds meer aan hun stagiairs. De gemiddelde stagevergoeding is in 2020 ondanks de coronacrisis gestegen: van 477 euro per maand naar 505 euro per maand.

Dat blijkt uit gegevens van online banenplatform Magnet.me.

De hoogste stagevergoedingen worden net als in de afgelopen twee jaar uitbetaald in de advocatuur. Gemiddeld gaat het om 665 euro per maand. Wel is de gemiddelde stagevergoeding in die sector dit jaar met 5 procent gedaald vergeleken met 2019.

In de vastgoed- en verzekeringswereld zijn stagiairs met gemiddeld 630 euro en gemiddeld 620 euro per maand ook goed af.

Infographic: Magnet.me
Infographic: Magnet.me

De coronacrisis heeft wel gezorgd voor een fors minder aanbod van stages. Van maart tot en met oktober werden er 46 procent minder stages aangeboden dan in dezelfde periode vorig jaar, constateert Magnet.me

In de horecasector waren nauwelijks nog stageplekken beschikbaar (92 procent minder ten opzichte van 2019) en ook in de sectoren logistiek (-71 procent) en finance (-57 procent) daalde het aantal stageplekken scherp.

De overheid biedt sinds het begin van de coronacrisis juist 66 procent meer stages aan dan vorig jaar.

De best betaalde stages in 2020

De hoogste stagevergoeding wordt net als vorig jaar betaald bij de management consultants van Andersson Elffers Felix in Utrecht. Daar krijgen stagiairs 1.650 euro per maand.

Ook bij de Europese Rekenkamer (1.350 euro per maand) en multinational Procter & Gamble (1.230 euro per maand) is het prima verdienen.

Infographic: Magnet.me
Infographic: Magnet.me

Voor het onderzoek analyseerde Magnet.me de vergoedingen van 1.117 stages voor HBO- en WO-studenten.


[activecampaign form=20]


Lees meer over carrière: