• Insider heeft chefs gevraagd wat de beste en slechtste dingen zijn om te bereiden op de barbecue.
  • Volgens hen smaken maïs, tofu en perziken heerlijk als ze zijn gegrild.
  • Tomaten en zachte vis draaien daarentegen meestal uit op een mislukking.
  • Lees ook: Tech neemt alles over, ook jouw barbecue

De lente was matig, maar de zomer is nu écht in aantocht. Dat betekent dat de barbecues weer van stal gehaald kunnen worden. Niets is lekkerder dan genieten van de avondzon met een paar gegrilde spiesjes, heerlijke makreel of wat sappige maïskolven.

Maar welke soorten vlees en groente zijn nou het best om op de barbecue te bereiden? En welke vissoorten? En van welke stukken vlees en groente kun je juist het beste wegblijven, zeker als je weinig ervaring hebt met barbecueën?

Insider vroeg het aan chefs. Bereid je voor op een zomer vol bourgondisch genieten met deze lijst van de beste en slechtste dingen om op de barbecue te bereiden!

De 7 beste en 6 slechtste dingen om te bereiden op de barbecue, volgens chefs

LEES OOK: Inflatie bij sterrenrestaurants: zo sterk zijn de prijzen van menu’s gestegen bij Nederlandse topchefs