Premium content ophalen

Chinese aandelen hebben de afgelopen maanden forse klappen gehad.

De financiële wereld kijkt ook scherp naar de Chinese vastgoedmarkt, waar het flink rommelt.

Waar moet je op letten als je overweegt via indexfondsen in Chinese aandelen te beleggen? Business Insider benoemt belangrijke punten om op te letten.

Tot afgelopen voorjaar waren de Chinese aandelenmarkten booming. Daarna kwam de klad erin, onder andere door hard optreden van de Chinese overheid tegen grote bedrijven, een nieuwe coronagolf en problemen in de vastgoedsector. Sinds enkele weken staat daarbij vooral de wankelende vastgoedreus Evergrande vol in de schijnwerpers.

De meningen van beursexperts over de Chinese beurs zijn sterk verdeeld. De Amerikaanse zakensite Barron’s meldde onlangs dat uit een peiling onder 600 professionele beleggers bleek, dat meer dan 80 procent van de experts denkt dat de rendementen van Chinese aandelen de komende twaalf maanden fors zullen oplopen.

Ook BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, ziet kansen. Topman Larry Fink presenteerde China enkele maanden geleden als een grote kans voor beleggers. De Amerikaanse vermogensbeheerder voegde zelf de daad bij het woord door in China een reeks beleggingsfondsen op de markt te brengen, waarin Chinezen voor hun pensioen kunnen beleggen.

Premium content ophalen