Apple heeft woensdag de Apple Watch Series 4 onthuld.

Het slimme horloge heeft een nieuw ontwerp, met een scherm dat van rand tot rand loopt. Het display is daardoor ruim 30 procent groter, maar de behuizing is nagenoeg hetzelfde als de vorige modellen.

De kleine versie heeft nu een kast van 40 mm en de grotere variant eentje van 44 mm. Dat was respectievelijk 38 mm en 42 mm.

Volgens Apple is er meer ruimte voor informatie op het grotere display. Er is er plek voor acht complicaties, kleine widgets op de wijzerplaat van de Apple Watch.

Ook heeft Apple haptische feedback toegevoegd aan de Digital Crown, de draaiknop aan de zijkant van de kast. De knop kan nu trillen om zo een klik na te bootsen. Verder is de speaker luider en gaat de accu 18 uur mee, net als het voorgaande model.

Onder de motorkap heeft de smartwatch de door Apple zelf ontwikkelde S4-chip, die volgens het bedrijf twee keer zo snel is als die in de Series 3.

Apple Watch kan hartfilmpje maken

Bijzondere toevoeging is dat de Apple Watch nu een elektrocardiogram (ECG) kan maken. Dat gebeurt door de vinger op de Digital Crown te leggen. Bij verdachte hartkloppingen gaat de Apple Watch voortaan adviseren om bij een dokter langs te gaan.

Ook kan de Apple Watch met behulp van de gyroscoop detecteren wanneer de drager is gevallen. Als je langer dan een minuut op de grond ligt, belt het horloge automatisch een noodnummer.

De Apple Watch Series 4 is verkrijgbaar in drie kleuren: zilver, goud en spacegrijs. Alle bandjes van voorgaande Apple Watches kunnen ook met de nieuwe versie worden gebruikt.

De nieuwe Apple Watch is vanaf 14 september te bestellen en wordt vanaf 21 september geleverd. De kleine versie met 40 mm-kast kost 429 euro, de grotere variant 459 euro. De Apple Watch met 4G-internet komt nog niet naar Nederland.

Verder is de nieuwe software-update watchOS 5 vanaf 17 september beschikbaar.

Bekijk de samenvatting van Apple's keynote hieronder terug: