Apple heeft dan wel honderden miljoenen aan beurswaarde verloren, toch was 2018 een belangrijk jaar voor het techconcern. Er kwamen onder meer nieuwe iPhones, iPads, MacBook Airs en Apple Watches op de markt.

Maar dat was vorig jaar. De knappe koppen van Apple werken op dit moment in het ruimteschipkantoor aan de producten voor 2019.

Apple doet vaak uiterst geheimzinnig over nieuwe producten. Het bedrijf uit Cupertino zegt bijna nooit iets over aankomende telefoons, tablets of laptops voordat ze officieel zijn gepresenteerd.

Toch lekt er vaak al het nodige uit. En de afgelopen jaren blijken de meeste van die geruchten uiteindelijk ook te kloppen.

Dit is waar analisten, journalisten en andere kenners op rekenen voor 2019. Het blijven natuurlijk geruchten, maar het lijstje geeft wel een aardig beeld van waar het heen kan gaan met Apple.


De draadloze oplaadmat AirPower.

Bron: Justin Sullivan/Getty Images

Apple kondigde AirPower in september 2017 aan en liet toen een matje zien dat draadloos meerdere apparaten tegelijk kon opladen, zoals de Apple Watch, iPhone en AirPods. De release zou in 2018 volgen, maar vorig jaar bleef het muisstil rond AirPower.

Is 2019 dan het jaar dat Apple de draadloze oplaadmat uitbrengt? Mogelijk wordt AirPower tegelijk gelanceerd met een nieuwe versie van de AirPods.


Een accuhoesje voor de iPhone X.

Bron: Apple

Apple bracht in december 2015 voor het eerst een eigen accuhoes uit (die er volgens velen niet zo fraai uitziet). Mogelijk komt het bedrijf dit jaar met een update hiervan, die geschikt is voor de iPhone X en iPhone XS. Volgens 9to5Mac werkt Apple aan drie nieuwe Smart Battery Cases, met een minder opvallende bobbel.


Nieuwe iPhones.

Bron: YouTube/sakitech

Apple komt naar alle waarschijnlijkheid met een nieuw model van de iPhone. Dat heeft het tenminste elk jaar gedaan sinds de eerste versie uitkwam in 2007. Doorgaans is de lancering in september.

Volgens de gerenommeerde analist Ming-Chi Kuo komt Apple dit jaar met drie nieuwe iPhones met dezelfde schermgroottes en behuizing als de huidige modellen. De toestellen hebben waarschijnlijk een nieuwe processor binnenin, drie camera's aan de achterkant en een nieuwe sensor die afstanden kan bepalen.


Nieuwe Apple Watches.

Bron: Justin Sullivan/Getty Images

Er zijn nog opvallend weinig geruchten over nieuwe Apple Watch-modellen, maar de verwachting is dat ze bij de presentatie van de volgende iPhone in september worden getoond.


Een nieuwe Mac Pro.

Bron: Flickr/pahudson

De huidige Mac Pro, een krachtige, volledig zwarte computer in de vorm van een kleine prullenbak, stamt uit eind 2013. In 2016 beloofde Apple een nieuwe computer voor professionals op de markt te brengen. Mogelijk is het dit jaar zover. Veel details zijn nog niet gelekt, maar reken er maar op dat de nieuwe Mac Pro snel en superduur is.


Een externe monitor voor Macs.

Bron: Apple

De Mac Pro heeft een externe monitor nodig en die kan Apple natuurlijk prima zelf leveren. In het verleden verkocht Apple immers ook de Thunderbolt Display, totdat de verkoop in 2016 werd gestaakt.

Een opvolger is volgens geruchten in de maak. Over kenmerken en specificaties is weinig bekend, maar de aankondiging komt mogelijk in juni tijdens Apples jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars.


Nieuwe MacBooks en iMacs.

Bron: Hollis Johnson/Business Insider

Het lijkt waarschijnlijk dat Apple zijn MacBooks en iMacs voorziet van nieuwe processors. Dat is er vermoedelijk eentje van Intel, al zijn er steeds meer berichten dat Apple van plan is om de zelfontwikkelde iPhone-chip ook in laptops te gebruiken.


Een nieuwe iPad Mini.

Bron: Flickr/Yutaka Tsutano

De iPad Mini 4 dateert van 2015. Tijd voor een opvolger dus. Volgens analisten van TF International Securities komt de iPad Mini 5 er dit jaar aan.


Een over-ear koptelefoon.

Bron: Hollis Johnson

Een hoogwaardige headset met het gebruiksgemak van de AirPods. Daar zou Apple volgens analist Kuo en Bloomberg aan werken.

Apple verkoopt al Beats-koptelefoons, maar zou een eigen model op de markt willen brengen. Die is mogelijk voorzien van ruisonderdrukking, slimme oordetectie en eenzelfde bediening als de AirPods.


Nieuwe AirPods.

Bron: Maurizio Pesce/Flickr

AirPods zijn één van de best lopende nieuwe producten van Apple in jaren. De kleine draadloze oordopjes zijn op steeds meer plekken te zien sinds de introductie in december 2016.

Een nieuwe versie ligt in de planning. Apple heeft al aangekondigd dat je het hoesje van de nieuwe AirPods draadloos kunt opladen. Ook de AirPods zelf krijgen waarschijnlijk nieuwe functies, zoals ruisonderdrukking en een waterdichte behuizing.

Wel zijn ze vermoedelijk iets duurder dan het huidige prijskaartje van 179 euro.


LEES OOK: De iPhone X is verslagen door BlackBerry in een blinde cameratest

MIS OOK NIET: Dit zijn de 7 beste smartphones van 2018