• Taxiplatform Bolt heeft 150 miljoen euro opgehaald in een nieuwe investeringsronde, de grootste tot nu toe.
  • Met het geld moeten de kwaliteit en veiligheid van zijn diensten worden verbeterd, zoals het aanbod van taxiritten, elektrische steps en maaltijdbezorging.
  • Komend jaar wil Bolt gezichtsverificatie bij chauffeurs introduceren en geautomatiseerde ritmonitoring.
  • Sinds juli is het van oorsprong Estlandse bedrijf actief in Amsterdam en Haarlem, daarna volgde ’t Gooi. Bolt is van plan om volgend jaar naar meer Nederlandse steden uit te breiden.

Taxi-app Bolt heeft met zijn grootste investeringsronde tot nu toe 150 miljoen euro opgehaald. Het geld wordt ingezet om de kwaliteit en veiligheid van zijn diensten te verbeteren in Europa en Afrika, zoals het aanbod van taxiritten, elektrische steps en maaltijdbezorging.

Het Amerikaanse beleggingsfonds D1 Capital Partners investeert met Darsana Capital Partners 150 miljoen euro in het bedrijf dat in 2013 is opgericht door de destijds 19-jarige Markus Villig. Toen heette het nog Taxify.

Dit jaar breidde de Uber-concurrent uit naar 200 steden in 40 landen. “Ondanks de gevolgen van de Covid-19-pandemie heeft Bolt het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt. We hebben het aantal klanten bijna zien verdubbelen”, aldus CEO Markus Villig. Het bedrijf bereikte wereldwijd 50 miljoen gebruikers.

Bolt claimt dat het lagere tarieven kan bieden omdat het minder commissie int dan Uber. Daardoor zou een rit goedkoper zijn voor klanten en chauffeurs.

In 2015 was het van oorsprong Estlandse bedrijf al kort actief in Nederland onder de naam Taxify, maar het lukte toen niet om voet aan de grond te krijgen in Amsterdam.

Sinds juli is Bolt (weer) actief in Amsterdam en Haarlem, daarna volgde 't Gooi. Uitbreiding naar meerdere Nederlandse steden staat voor volgend jaar op de planning.

Gezichtsverificatie en ritmonitoring

Komend jaar wil Bolt gezichtsverificatie bij chauffeurs introduceren en geautomatiseerde ritmonitoring. Met deze laatste functie moeten mogelijke incidenten worden voorspeld en voorkomen.

In zowel de apps voor gebruikers als voor chauffeurs worden al een aantal veiligheidsfuncties aangeboden, waaronder een SOS-knop, waarmee passagiers indien nodig snel contact kunnen opnemen met hulpdiensten.

Eerder deze maand bracht Bolt een vierde generatie van zijn E-step uit met daarop sensoren die onveilige rijpatronen kunnen detecteren.

Naast zijn taxidiensten wil Bolt de grootste aanbieder van elektrische steps in Europa worden. Zo wil het bedrijf zijn steps in meer dan 100 landen lanceren.

Bolt Food, gelanceerd in 2019, is inmiddels verkrijgbaar in 16 landen en 33 steden. Maar het is nog een relatief kleine speler in de markt voor voedselbezorging.

LEES OOK: Taxi-app Bolt probeert het voor een tweede keer in Nederland – ‘met goedkopere ritten dan Uber’