• De koers van bitcoin sprong donderdag met 7 procent omhoog na een vage tweet van Tesla-topman Elon Musk.
  • “Frodo was de ‘underdoge’. Iedereen dacht hij zou falen, hijzelf nog het meest”, schreef Musk op Twitter.
  • Eerder deze week kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin.

De koers van de bitcoin sprong donderdag met 7 procent omhoog nadat Elon Musk een vage tweet verstuurde met een verwijzing naar dogecoin en Frodo uit ‘In de ban van de ring’.

De waarde van de cryptomunt steeg in de Amerikaanse ochtend met zo’n 4.000 dollar naar iets onder de 48.000 dollar.

In zijn tweet schreef Musk: “Frodo was de ‘underdoge’. Iedereen dacht hij zou falen, hijzelf nog het meest”, zei hij in een verwijzing naar de ‘In de ban van de ring’-trilogie.

Dogecoin steeg met slechts 0,8 procent, veel minder dan bitcoin, tot 0,07 dollar, maar staat daarmee nog altijd wel 1.300 procent hoger dan een jaar geleden.

Screenshot 2021 02 11 at 10.53.46
@elonmusk/Twitter

Eerder deze week kreeg bitcoin een enorme boost doordat het Tesla van Musk voor 1,5 miljard dollar investeerde in de digitale munt. Daardoor steeg bitcoin naar een recordhoogte van boven de 48.000 dollar.

Lees meer: Tesla kocht voor $1,5 miljard aan bitcoins – dit zijn de risico’s die het bedrijf van Elon Musk ziet

"Dit is nog maar het begin van de omarming door het bedrijfsleven, want cryptomunten gaan een steeds grotere rol spelen op de balans van bedrijven", zegt chief investment officer Nathan Cox van investeringsfonds Two Prime.

De beslissing van Tesla was een hele belangrijke overwinning voor de cryptogemeenschap.

"Er is iets dat nog meer invloed heeft dan het Twitter-account van Elon Musk en dat is de financiële kracht van het bedrijf dat hij heeft opgericht en leidt", zegt analist Craig Erlam van OANDA. "Het verraste me eerlijk gezegd een beetje dat het niet genoeg was om bitcoin op te stuwen tot boven de 50.000 dollar, maar ik denk dat dat slechts een kwestie van tijd is. Er lijkt weinig animo te zijn om nu te verkopen."

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: