Voor de tweede keer in een maand tijd is het de bitcoin, ’s werelds meest populaire cryptomunt, gelukt om de magische grens van 24.000 dollar te passeren.

Na een flinke opleving op donderdag, schommelt de waarde van de grootste cryptomunt vrijdagochtend rond de 24.200 dollar. Dat komt neer op een stijging van ongeveer 4 procent in de afgelopen 24 uur.

De koers van de bitcoin rond 08.45 uur op vrijdag 29 juli 2022.
De koers van de bitcoin rond 08.45 uur op vrijdag 29 juli 2022.

Mede door de stijging van de bitcoin, is de cryptomarkt als geheel voor het eerst sinds juni weer meer dan 1.100 miljard dollar waard. In november vorig jaar, toen de markt piekte, waren alle crypto’s samen nog goed voor 3.000 miljard dollar.

Vlak daarna werd de daling ingezet, waardoor ongeveer tweederde van die waarde in rook opging en meerdere cryptobedrijven failliet gingen.

Lees ook: 1 op de 7 Nederlanders bezit cryptomunten: voornamelijk jonge, hoog opgeleide mannen

De totale waarde van de cryptomarkt per 29 juli 2022.
De totale waarde van de cryptomarkt per 29 juli 2022.

Sinds halverwege juli lijkt de cryptomarkt weer op te veren (al gaat het niet om een almaar stijgende lijn naar boven). Op 18 juli overschreed de waarde van de markt voor het eerst sinds 13 juni weer de grens van 1.000 miljard dollar. Inmiddels, anderhalve week later, zitten we dus boven de 1.100 miljard dollar.

Dit optimisme onder cryptobeleggers beperkt zich niet tot de bitcoin. Ether, de nummer twee op de markt, noteert een stijging van ongeveer 5 procent in de afgelopen 24 uur. Enkele altcoins deden daar nog een schepje bovenop. Zo stegen de munten van de platformen Solana en Polygon in een dag tijd beide met meer dan 9 procent.

LEES OOK: Wordt Solana straks de grote winnaar op de cryptomarkt? Deze analist denkt van wel en geeft 3 redenen waarom