Premium content ophalen
  • Na een opleving eerder deze maand, is de waarde van de cryptomunt van het platform Solana de afgelopen dagen weer hard gedaald.
  • Dinsdagochtend schommelt de ‘sol’ rond de 35 dollar. Dat is een daling van zo’n 18 procent ten opzichte van een week geleden.
  • Toch blijft analist Sean Farrell van vermogensbeheerder Fundstrat optimistisch over de kansen van Solana.
  • Lees ook: 1 op de 7 Nederlanders bezit cryptomunten: voornamelijk jonge, hoog opgeleide mannen

Na weken van deprimerend nieuws over de cryptomarkt, leek er vorige week een lichtpuntje aan de horizon. Mede door flinke koersstijgingen van de bitcoin en ether, de twee meest populaire cryptomunten, overschreed de totale waarde van de cryptomarkt op 18 juli voor het eerst in een maand tijd weer de grens van 1.000 miljard dollar.

Sindsdien hebben digitale munten weer een aantal klappen geïncasseerd, waardoor de markt weer iets onder de magische grens van 1.000 miljard dollar is gezakt.

Cryptobeleggers zijn huiverig door de recente val van cryptohedgefonds Three Arrows Capital, kredietverstrekker Celsius en stablecoin TerraUSD. Bovendien is er het verkrappende monetaire beleid van de Federal Reserve in de strijd tegen de torenhoge Amerikaanse inflatie, waardoor lenen duurder wordt. Dat raakt meer risicovolle beleggingen zoals aandelen, maar ook cryptomunten.

Premium content ophalen