• De Chinese centrale bank heeft herhaald dat cryptomunten niet kunnen worden gebruikt om mee te betalen.
  • De waarde van de bitcoin zakte woensdag verder weg tot onder de 32.000 dollar.
  • Ook andere cryptomunten zoals ether en dogecoin kelderden.

De waarde van de bitcoin is weer fors gedaald, nadat de Chinese centrale bank herhaalde dat cryptomunten niet kunnen worden gebruikt om mee te betalen. Volgens kenners bevat de verklaring van Beijing echter geen nieuwe regelgevende stappen.

De Chinese overheid heeft financiële bedrijven en betalingsondernemingen al verboden diensten te verlenen gerelateerd aan transacties met digitale munten. Ook waarschuwde de Chinese centrale bank weer voor speculatieve handel in cryptomunten.

China werkt aan een eigen digitale munt, waarmee de regering alle geldtransacties kan volgen.

Lees meer: Zo rolt China zijn digitale munt uit – met de e-yuan kan de Chinese overheid alle geldtransacties volgen

De waarde van de bitcoin zakte de afgelopen 24 uur met bijna 19 procent volgens gegevens van de site Coinmarketcap. Die website houdt verschillende platforms in de gaten waarop cryptomunten worden verhandeld.

Op het dieptepunt was een bitcoin woensdagmiddag minder dan 32.000 dollar waard. Later krabbelde de munt iets op. Medio april bereikte de bitcoin nog een piek van bijna 65.000 dollar.

Ook ether en dogecoin dalen

Niet alleen de bitcoin noteerde een fors verlies, ook de nummer twee op de markt, ether, leverde flink in met een min van bijna 28 procent. En de dogecoin noteerde ruim 27 procent lager op 0,42 dollar.

Bron: Coinmarketcap.com
Bron: Coinmarketcap.com

Vorige week daalde de koers van de bitcoin ook al flink nadat Elon Musk bekendmaakte dat Tesla uit milieu-overwegingen stopt met het accepteren van betalingen in bitcoin.

In februari kondigde Tesla aan dat het mogelijk zou worden om met bitcoins te betalen bij het Amerikaanse bedrijf. Er werd toen ook aangekondigd dat Tesla een investering van 1,5 miljard dollar had gedaan in bitcoins.

Volgens Tesla-baas Musk heeft de autofabrikant van die investering nog geen bitcoin verkocht.

[activecampaign form=28]

Lees meer over bitcoin: