• Cryptomunt bitcoin is maandag weer opgeklommen tot 38.000 dollar na op Eerste Pinksterdag nog een vijfde van zijn waarde te zijn kwijtgeraakt.
  • Ook ether heeft zich maandag weer hersteld van een weekenddip.
  • Crypto-experts verschillen van mening over de vraag of de dalende trend van de afgelopen weken hiermee is gekeerd.

Cryptomunt bitcoin blijft sterk in waarde schommelen. Na een dip afgelopen weekend waarbij de munt zondag bijna een vijfde van zijn waarde kwijtraakte, was maandag alweer sprake van een sterk herstel.

De bitcoin werd maandagmiddag voor bijna 38.000 dollar verhandeld, hetgeen een waardestijging betekende van 12 procent.

De opleving geeft handelaren in de munt een positiever gevoel in aanloop naar een van de grootste cryptoconferenties van het jaar. Op het evenement, genaamd Consensus by Coindesk, komen leidinggevenden in de industrie samen voor hun visie op alles rond digitale munten. Naast het bezit gaat het dan ook om zaken als management en gedecentraliseerde financiering.

Dalende trend

De munt is flink in waarde gezakt sinds het recordniveau van 64.895 dollar half april door de vrees voor strengere regelgeving en de zorgen over het hoge energieverbruik van bitcoins.

Ether, de op een na grootste token, veerde maandag ook op en won 14 procent aan waarde tot ongeveer 2.300 dollar.

Sommige bitcoin-experts denken dat de dalende trend is gekeerd. Zo zegt CEO Pankaj Balani van Delta Exchange tegen Insider dat "de meeste lucht nu uit het systeem is en bitcoin kan beginnen een bodem aan te leggen."

Maar analisten van JP Morgan schrijven maandag juist aan cliënten dat het "te vroeg is om de neerwaartse trend van bitcoin voor beëindigd te verklaren."

Ze wijzen daarbij op het feit dat er nauwelijks aankopen worden gedaan in bitcoinfondsen en ook niet in gereguleerde bitcoin-futures.

Bitcoin Pizza Day

Ondanks dat de koers flink daalde, vierden bitcoiners dit weekend wel Bitcoin Pizza Day. Dat is een eerbetoon aan Laszlo Hanyecz die 10.000 bitcoins betaalde voor twee pizza's tijdens de allereerst transactie met de cryptomunt 11 jaar geleden

Destijds waren de 10.000 bitcoins ongeveer 41 dollar waard, deze maandag is dat meer dan 3,8 miljard dollar.

[activecampaign form=28]

Lees meer over cryptomunten: