Sinds 1 maart zijn de digitale loketten van de Belastingdienst geopend voor de aangifte 2018. Miljoenen Nederlanders kunnen aan de bak met de belastingaangifte.

Daarbij is het natuurlijk altijd handig om te kijken of er aftrekposten zijn waarmee je geld kunt besparen.

Business Insider bracht in februari een reeks artikelen uit over verschillende aftrekposten voor de belastingaangifte. In dit artikel zetten we ze allemaal nog even bij elkaar.

Voor belastingadviseurs heeft de Belastingdienst een speciaal lijstje opgesteld van zaken die extra aandacht krijgen bij de controle. Denk hierbij aan zaken als het opgeven van je bitcoins of een verhoging van de hypotheek. In dit artikel nemen we de hoofdpunten door:

Belangrijke aftrekposten voor veel particulieren hebben te maken met de drie zaken: de eigen woning (denk aan de hypotheekrenteaftrek), spaargeld en beleggingen, en ziektekosten. Daar kun je deze drie artikelen voor raadplegen:

Bepaalde aftrekposten zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Denk aan zaken als studiekosten, of kosten voor kinderen. Hier vind je twee nuttige artikelen:

Verder is vervoer voor de meeste belastingplichtigen een belangrijke uitgavenpost. Of het nu gaat om zakelijke kilometers met de auto of het OV. Daar kun je in deze twee artikelen meer over lezen:

Handig om te weten ook: hoe zit het precies met de zogenoemde heffingskortingen? Ofwel aftrekposten die je cadeau krijgt:

Tot slot: wil je alle informatie in één pakketje bij elkaar hebben? Download dan de gratis whitepaper: