Voetbalclub FC Barcelona gaat voor het eerst op zoek naar een sponsor voor stadion Camp Nou.

Het geld dat Barcelona hiermee ophaalt, gaat naar projecten in Catalonië en in de rest van de wereld voor de bestrijding van het coronavirus.

Het is zeer onrustig bij de Catalaanse voetbalclub tijdens de coronacrisis. Zes directeuren zijn opgestapt, omdat het niet achter het beleid staan van voorzitter Josep Maria Bartomeu.

FC Barcelona biedt de naam van stadion Camp Nou te koop aan. Het markante stadion van de Catalaanse voetbalclub zal in het seizoen 2020-2021 voor het eerst een sponsornaam dragen.

Het geld dat Barcelona hiermee ophaalt, gaat naar projecten in Catalonië en in de rest van de wereld voor de bestrijding van het coronavirus.

Het stadion, in 1957 geopend, heeft nog nooit een sponsornaam gehad. De leden van Barcelona gaven enkele jaren geleden wel toestemming om dat mogelijk in de toekomst te gaan doen.

De club wil het imposante stadion, dat nu plaats biedt aan bijna 100.000 toeschouwers, namelijk renoveren en uitbreiden. Daar is geld voor nodig en met een sponsornaam zou Barcelona tientallen miljoenen kunnen ophalen.

De clubleiding heeft de zogeheten titelrechten van Camp Nou nu voor één jaar overgedragen aan de Barça Foundation, die op zoek gaat naar een sponsor die zijn naam aan het stadion wil verbinden.

Onrust in de top bij Barcelona

Overigens is het zeer onrustig bij de Catalaanse voetbalclub tijdens de coronacrisis. Zes directeuren zijn opgestapt, omdat het niet achter het beleid staan van voorzitter Josep Maria Bartomeu.

De zes opgestapte bestuursleden hadden er geen vertrouwen meer in dat Bartomeu de consequenties van de coronacrisis op de juiste manier aanpakt. De club van onder anderen Frenkie de Jong en Lionel Messi zag een groot deel van de inkomsten wegvallen en liet de voetballers uit de selectie daarom 70 procent van hun salaris tijdelijk inleveren.

De vertrokken bestuurders zijn ook niet te spreken over het inhuren van een bedrijf dat bijhoudt wat er op de sociale media over Barcelona verschijnt. Volgens Emili Rousaud, een van de zes opgestapte bestuursleden, zou de club daar 1 miljoen euro voor hebben betaald, terwijl de kosten slechts 100.000 euro zouden zijn.

"Iemand heeft dus met het geld zitten sjoemelen", zei de vicevoorzitter op de Catalaanse radio. De clubleiding besloot daarop aangifte te doen tegen Rousaud wegens smaad en laster.

Lees meer: