Als je nog steeds verlangt naar de iconische iPhone SE van Apple, dan is er hoop. Ten minste, als je in de Verenigde Staten woont.

Apple biedt het oudere model plots weer aan op een onopvallende gedeelte van zijn Amerikaanse website, waar af en toe productaanbiedingen staan. In de zogenoemde clearance-sectie staan producten die nog nieuw in de doos zitten, maar die officieel niet meer deel uitmaken van het assortiment.

De aanbieding van de iPhone SE werd als eerste gesignaleerd door de site MacRumors.

De prijzen voor modellen in de kleuren zilver, roze, goud en grijs beginnen bij 249 dollar voor een model met 32 GB aan opslagruimte. Voor 128 GB beginnen de prijzen bij 449 dollar.

Het gaat om nieuwe modellen van de iPhone SE met een 4-inchscherm en Apple’s A9-chip. De camera aan de achterzijde heeft 12 megapixels.

Apple iPhone SE clearance

Foto: Apple/Business Insider

Het lijkt erop of de iPhone SE alleen in de Verenigde Staten wordt aangeboden. Op de Nederlandse site van Apple is de aanbieding van de iPhone SE niet te vinden.

Apple is in september 2018 officieel gestopt met de verkoop van de iPhone SE. Dit is het laatste 4-inchmodel van de iPhone en het enige dat nog een aansluiting voor de koptelefoon heeft. De iPhone SE werd in maart 2016 voor het eerst uitgebracht.

Volgens sommige iPhone-kenners is de SE de beste iPhone die Apple heeft gemaakt, vanwege de combinatie van hoogwaardige functionaliteiten en de relatief kleine omvang. De iPhone SE gold ook als een relatief goedkope Apple-telefoon, met een prijskaartje van 419 euro in Nederland.

Momenteel zijn de iPhone XR en iPhone 7 de goedkoopste smartphones in het reguliere aanbod van Apple.

Misschien vind je deze berichten over Apple ook interessant: