Op het eerste gezicht zou je niet denken dat een hoesje voor AirPods erg nuttig is. De draadloze oortjes van Apple zitten namelijk al in een prachtig doosje, waarom zou je daar nóg een hoesje omheen doen?

Toch is het een groeiende accessoirecategorie. En dat is niet heel vreemd, want het doosje van AirPods is er maar in één kleur (wit) en daardoor kun je je eigen AirPods en die van vrienden maar moeilijk uit elkaar houden.

Daarnaast is het doosje erg glad, waardoor het makkelijk uit je broekzak glijdt, en komen er snel krasjes op. Hoesjes voorkomen dat.

Op Amazon vonden we een nieuw, wel heel bijzonder hoesje voor Airpods. Het heet de Zenpod en het verandert je Airpods in een fidget spinner – je weet wel, dat speeltje waarmee je kunt ‘friemelen’. Dankzij twee ijzeren balletjes in dit hoesje kun je ‘m eindeloos lang tussen je duim en wijsvinger laten draaien.

Dat is best handig, want sommige mensen houden ervan om iets met hun handen te doen terwijl ze aan het bellen zijn. Aangezien AirPods ideaal zijn om een telefoongesprek mee te voeren, is het dus best fijn om je AirPods-doosje als fidget spinner te kunnen gebruiken.

De fidget spinner beleefde in 2017 zijn hoogtepunt, nadat deze gadget in de markt werd gezet als stressverlagend speelgoed. Wekenlang was het speeltje uitverkocht in Nederlandse winkels, voornamelijk omdat mensen het gewoon fijn vinden om iets met hun handen te doen.

Het hoesje is via Amazon in drie verschillende kleuren te koop. In de video hieronder zie je goed hoe het hoesje werkt:

 

Lees ook: Dit heeft Apple voor 2019 in petto: nieuwe iPhones, AirPods en Mac Pro