Apple heeft nieuwe accuhoezen voor de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max in de online winkel gezet. De Smart Battery Case kost in Nederland 149 euro en is verkrijgbaar in het wit en het zwart.

Met de accuhoes, die ook overweg kan met gecertificeerde Qi-opladers, kunnen gebruikers de batterijduur van hun toestel verlengen. Volgens de productpagina kun je als de telefoon en de extra accu volledig zijn opgeladen tot 33 uur bellen, 21 uur internetten en 25 uur een video afspelen.

De accuhoezen hebben een siliconen afwerking aan de buitenkant en zijn binnenin voorzien van microvezel om het toestel te beschermen. Zit je iPhone in de Smart Battery Case, dan zie je op het toegangsscherm van je iPhone en in Berichtencentrum de batterijstatus.

Apple bracht in december 2015 voor het eerst een eigen accuhoes uit voor de iPhone 6-modellen. Die ziet er volgens velen niet zo fraai uit door de forse bobbel aan de achterkant. De nieuwe accuhoezen hebben een iets subtielere bobbel, maar de bult aan de achterzijde is nog steeds aanwezig.

Mogelijk probeert Apple met dit enigszins lompe ontwerp patenten van hoesjesmaker Mophie te omzeilen. De iPhone-hoesjes van Mophie zien er namelijk een stuk gestroomlijnder uit.

LEES OOK: Met deze functie op je iPhone kun je met AirPods andere mensen afluisteren

MIS OOK NIET: 5 mythes over het verlengen van de levensduur van je iPhone-batterij