Apple staat op het punt om door de symbolische grens van 2.000 miljard dollar aan beurswaarde te breken.

Het aandeel steeg donderdag met 1,8 procent. De iPhone-maker werd daarmee gewaardeerd op ongeveer 1.970 miljard dollar.

Apple loste onlangs het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Apple was donderdag in trek op de beurzen in New York. De iPhonemaker stevent wat betreft beurswaarde af op de 2 biljoen dollar, en dat is voor menig belegger psychologisch een belangrijke grens.

Apple ging 1,8 procent hoger de handel uit, waarmee het bedrijf werd gewaardeerd op ongeveer 1.970 miljard dollar. Mogelijk wordt de grens van 2 biljoen dollar ergens in de komende dagen doorbroken.

Het aandeel Apple zit al langer in de lift. Apple loste onlangs al het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

Lees ook op Business Insider

Apple daarentegen kent een uitstekend jaar. Ieder kwartaal presteerde het bedrijf beter dan de verwachtingen van analisten en de beurskoers is sinds begin dit jaar haast 57 procent gestegen.

In 2018 ging Apple als eerste bedrijf ooit door de grens van 1.000 miljard dollar aan beurswaarde. Inmiddels zijn ook de techreuzen Amazon, Microsoft en Google-moederbedrijf Alphabet meer dan een biljoen dollar waard op de beurs.

Lees meer over Apple: